Shell България дарява гориво на стойност 100 000 лева за

...
Shell България дарява гориво на стойност 100 000 лева за
Коментари Харесай

В борбата с СOVID-19: SHELL дава гориво за 100 000 лева за зареждане на линейките

Shell България подарява гориво на стойност 100 000 лв. за зареждане на колите за спешна помощ на Центровете за незабавна здравна помощ в страната. В сложната обстановка, подбудена от разпространяването на ковид, компанията насочва своето подаяние към тези, които се нуждаят от здравни грижи сега.

Така Shell ще поддържа здравната система в България и медиците , които са на първа линия в борбата с COVID-19.

„ Благодарни сме на незабавните екипи и на медицинските служащи като цяло за работата им в тези сложни времена за нашата страна – съобщи Камелия Славейкова, изпълнителен шеф на Shell България. Важно е да обединим напъните си, с цел да се оправим с тестванията пред нас, и се веселя, че Shell също може да способства за това посредством своята комерсиална мрежа, дарявайки гориво за колите за спешна помощ на незабавната здравна помощ “.

Дарението на Shell България е в съгласие с Националния действен щаб и Министерството на здравеопазването , което е реципиент. Здравното ведомство ще реши по какъв начин да бъдат разпределени предоставените ваучери за гориво според от потребностите на обособените медицински центрове в страната.

Търговските комплекси Shell в България не престават да работят със общоприетото си работно време, само че при строги правила за сигурност . Компанията прецизно следва напътствията на Националния действен щаб и другите способени органи, като вкарва и спомагателни превантивни ограничения , с цел да отбрани в оптималната степен здравето и живота на своите чиновници, клиенти и сътрудници.

За Shell България ЕАД
Shell е на българския пазар от 29 години, като е една от водещите компании в бизнеса с търговия с петролни артикули със своите над 100 обекта. През този интервал компанията вкара и утвърди високотехнологичните горива Shell V-Power, услугата euroShell Card за отсрочено заплащане и дейно администриране на автопарка на бизнес клиентите, както и програмата за преданост ClubSmart. Всеки месец в комерсиалните комплекси Shell в България се обслужват повече от 1 милион клиенти.

Компанията Shell разшири своето бизнес наличие в България и навлезе в дейностите по търсене и изследване на петрол и природен газ. С решение на Министерски съвет от 16 октомври 2015 година Shell Exploration and Production (LIX) BV получи позволение за търсене и изследване на петрол и природен газ в площта „ Блок 1-14 Хан Кубрат “ (с предходно название „ Блок 1-14 Силистар “), ситуирана в континенталния шелф и в изключителната икономическа зона на Република България в Черно море. Това бе последвано от сключване на контракт за търсене и изследване на 23 февруари 2016 година с Министерство на енергетиката.

Договорът за изследване на „ Блок 1-14 Хан Кубрат “ е за петгодишен период, с право на две снадки от по две години. С решение на Министерски съвет от 21 април 2017 година, последвано от сключване на в допълнение съглашение към контракта за търсене и изследване, правата и отговорностите по разрешението за търсене и изследване на петрол и природен газ бяха трансферирани на Shell International Exploration and Development Italia S.P.A, считано от 01.08.2017 година През 2018 година като сътрудници в програмата се включиха Woodside Energy с 30% и Repsol с 20%. През второто тримесечие на 2019 година Shell извърши безвредно изследователски сондаж „ Хан Кубрат-1 “, с дълбочина 1300 м до морското дъно и обща дълбочина от 4030 м под морското ниво. След приключването на сондажните действия, кладенецът бе запечатан и събраните данни ще бъдат оценени, с цел да се дефинират идващите стъпки в програмата за изследване на „ Блок 1-14 Хан Кубрат “.

От октомври 2017 година Shell разшири своя бизнес в България, като добави доставката на авиационно гориво към бизнес портфейла си в страната. Shell & MOH Aviation Fuels Bulgaria, която е 100% дъщерно сдружение на Shell & MOH Aviation, е снабдител на Летище София, което е най-голямото летище в България.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР