Шефските рокади: Няма как да променяме политики, без да сменяме

...
Шефските рокади: Няма как да променяме политики, без да сменяме
Коментари Харесай

Четете в „Марица“: Няма как да променяме политики, без да см...

Шефските рокади: Няма по какъв начин да променяме политики, без да сменяме хора

Идването на власт на служебния кабинет докара до вълна от рокади. Трусовете от столицата се придвижиха и в Пловдив, където също върви промяна на управителни фрагменти. И никой от локалните шефове не е сигурен дали няма да бъде идващият. Кой си отиде и кой го замести, по какъв начин посрещнаха новите лица - четете в тематиката на в. " Марица "

В изявление пред в. " Марица " Валери Жаблянов, съосновател на лява платформа " Социализъм 21. век ", разяснява политическата обстановка: Българска социалистическа партия може да изчезне, в случай че не си върне статута на съществена лява партия

Популизмът на Нинова компрометира поредност от смислени леви стъпки и дейности. Няма гаранция, че прекратяването на 10-годишната надмощие на ГЕРБ няма да докара до авторитаризъм. Проектът на Жан Виденов е още едно доказателство за рецесията в Българска социалистическа партия

Карлово желае народен статут за Златния тракийски град

Златният град на античните траки да получи статут на монумент на културата с национално значение. Това предлага на министъра на културата комисия от специалисти под управлението на Националния институт за недвижимо културно завещание, оповестиха от Община Карлово. Комисията ще изготви предложение за установяване на режими - териториален обсег и наставление на археологическия обект „ Тракийски селищен център от VI-V век преди Христа “.

Обектът се изследва от екип под управлението на шефа на Регионалния археологически музей в Пловдив доцент доктор Костадин Кисьов. Той бе открит при започване на 90-те години, а работата на терен стартира през 2005 г.

В предходния сезон там бяха откриха значими артефакти, измежду които керемиди с ослепителен лак, така наречен „ котешко злато “, които са покривали храма и резиденцията на тракийския държател на този град. Разположени на южния скат на Стара планина, огрявани от слънцето, тези здания са сияели като златни и са се виждали от пътя за Филипопол. Заради това след първите разкопки селището стана известно и като Златния град край Карлово. Археолози считат, че това е най-старият тракийски град по нашите земи.

Само шефове на шествието за 24 май в Пловдив

Само шефове на образователни заведения ще вземат участие в празничното шествие на 24 май. Ако дойдат и възпитаници, няма да бъдат върнати, само че по този начин ще спазим противоепидемичните ограничения, изясни зам.-кметът по образованието Стефан Стоянов.

Първоначално решението на локалната администрация бе да не се организират празнувания, както бе предходната година, когато тържествата се придвижиха онлайн. Впоследствие обаче се стигна до оформяне на стратегия, въпреки и в по-свит формат. Тя обаче не планува раздаването на обичайните училищен награди, които не са и гласувани от Общинския съвет. Те евентуално ще бъдат връчени за Деня на будителите 1 ноември.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР