Шефовете настояват за връщане на служителите им в офиса. Само

...
Шефовете настояват за връщане на служителите им в офиса. Само
Коментари Харесай

Двоен стандарт при връщане на служителите в офиса

Шефовете упорстват за връщане на чиновниците им в офиса. Само че разпоредбите не важат безусловно и за тях, написа Bloomberg.

Макар че 35% от чиновниците на неръководни постове са в офиса пет дни в седмицата, единствено 19% от ръководителите споделят същото, демонстрира допитване на изследователския консорциум Future Forum. От каузи на чиновниците, които пътуват до работа, над половината споделят, че биха желали най-малко някаква еластичност, а чиновниците на неръководни постове всеобщо оповестяват, че имат доста по-лош баланс сред работа и персонален живот от шефовете си.

През четвъртото тримесечие на 2021 година за чиновниците на неръководни постове е било към 1,3 пъти по-вероятно от шефовете им да бъдат напълно в офиса. Сега това е съвсем два пъти по-вероятно, а делът на чиновниците на неръководен пост, които са пет дни в седмицата в офиса, е най-голям от началото на допитването през юни 2020 година, сочат резултатите измежду над 10 хиляди „ бели якички “, интервюирани в Съединени американски щати, Австралия, Франция, Германия, Япония и Англия.

Пропастта демонстрира двоен стандарт в посланието за завръщане в офиса – ръководители от Bank of America до компанията-майка на Гугъл Alphabet предизвикват чиновниците си да се завръщат частично, с цел да подтикват съдействието лице в лице, само че самите ръководители ненапълно са изключение. Компаниите пробват също да оправдаят дълготрайните наемни контракти на офиси или първокласните централи като Apple Park в Купертино, щата Калифорния.

Ще резервира ли бизнесът хибридния модел на работа

Според допитването хора, които са недоволни от гъвкавостта на работното си време, е три пъти по-вероятно да кажат, че несъмнено ще потърсят нова работа в идната година. То демонстрира също, че салдото сред работа и персонален живот е намалял два пъти за чиновниците на цялостен работен ден по отношение на тези с гъвкаво.
 istock istock
Освен подобряването на психическото здраве на чиновниците предлагането за повече разновидности може да спомогне за нашарване на чиновниците, тъждество и включване. Около 82% от азиатците и хората от азиатско-американски генезис и 79 на 100 от чернокожите респонденти избират хибриден или изцяло далечен модел на работа по отношение на 77% от белите респонденти.

Жените и работещите майки са изразили предпочитание за еластичност на местоположението повече от всеки път, защото разноските за развъждане на дете не престават да порастват.

  
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР