Шефовете на Хаас са уведомили Мик Шумахер, че няма да

...
Шефовете на Хаас са уведомили Мик Шумахер, че няма да
Коментари Харесай

От Хаас казали на Мик, че няма да му предложат нов договор

Шефовете на Хаас са уведомили Мик Шумахер, че няма да му предложат нов контракт. Това заяви немското списание Auto Bild, което обаче не цитира източници.

Това е станало в дните на Гран При на Сао Пауло и се чака, че на следващия ден отборът ще разгласи Нико Хюлкенберг за съотборник на Кевин Магнусен за следващата година.

Синът на легендата Михаел Шумахер се показа неособено безапелационно във втория си сезон във Формула 1, направи няколко тежки произшествия, а през втората половина на сезона записа сполучливи финали, само че остана надалеч от темпото на водачите в средата на колоната. Смята се, че опитният Хюлкенберг, който има 181 старта, ще помогне на Хаас в събирането на повече точки през идващия сезон.
 В Германия: Хюлкенберг сменя Шумахер в Хаас В Германия: Хюлкенберг сменя Шумахер в Хаас
Според немското издание към този момент два тима са предложили на Мик контракт за авариен водач – Мерцедес и Алпин. В Германия считат, че Шумахер-младши не е изгубил изцяло късмет да кара във Формула 1, защото той е измежду евентуалните водачи на Ауди, когато немската марка влезе в международния шампионат за сезон 2026.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР