Шефовете на бюрото за радио и телевизия в Пекин са

...
Шефовете на бюрото за радио и телевизия в Пекин са
Коментари Харесай

Пекин посяга на развлекателни шоу програми, иска насърчаване на социализма

Шефовете на бюрото за радио и телевизия в Пекин са разпоредили онлайн развлекателни излъчвания да предизвикват социализма, вместо " ирационално " гонене на звезди като част от репресиите против все по-натрапчивата просвета на почитателите в, заяви Агенция Франс Прес.
Моделирани по сходство на такива стратегии в Корея и Япония, момчешките като „ Produce Camp 2021 “ и „ Youth With You “ се трансфораха в сензации в Китай, създавайки цели армии от най-вече млади, дами почитатели, които шумно поддържат обичаните си състезатели онлайн. Властите ненадейно стопираха последния сезон на „ Youth With You “ предходната седмица малко преди финала му, откакто водещ играч се оказа забъркан в онлайн скандал за хипотетичните минали бизнес покупко-продажби на фамилията му.
В същото време държавните медии мощно подлагаха на критика почитателите на шоуто за обезумяло изкупуване на мляко с кашони, създадено от спонсора на шоуто, тъй като продуктът съдържа QR кодове, с цел да гласоподават за обичаните си състезатели.
Това докара до изхвърляне на огромни количества мляко, което почитателите снимаха и разгласиха в интернет.
„ Някои онлайн вариететни стратегии са забелязали проблеми като нерационална поддръжка на почитателите, гонене на звезди и екстраваганвтност..., които незабавно се нуждаят от засилено управление и навреме поправяне “, съобщи Пекинското бюро за радио и телевизия в известие от понеделник.
 Китай ще глобява за разпространение на лакомията Китай ще глобява за разпространение на лакомията
Властите в Китай ще глобяват за агитация на лакомията и разточителното потребление на хранителни артикули, ще възпитава у популацията...
„ Онлайн вариететните шоута би трябвало да упорстват за усет, жанр и отговорност; да се опълчват на вулгарността и кича; пламенно да предизвикват главните социалистически полезности и да популяризират позитивна сила. ”
Насоките не разрешават да се разрешава на почитателите да харчат пари, с цел да гласоподават за състезатели, и подреждат прецизно да се ревизират състезателите за съдимост, персонални кавги и " неприятно обществено въздействие ".
Миналата седмица държавните медии разкритикуваха лудостта за изкупуване на мляко, провокирана от продуцентите на шоуто. „ За да гласоподават за своя кумир, почитателите сканират QR код в капачката, като се нуждае единствено от бутилката, а не от млякото, тъй че каси с мляко се изсипват на земята “, се споделя в коментар на държавната телевизия CCTV News. „ Този неуместен способ за гонене на звезди се провокира от продавачи и платформи. “
През април Китай публично одобри, който заплашва с санкции до 50 000 юана (7800 долара) заведения за хранене, които хабят прекалено количество храна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР