Шефът на Върховния касационен съд Лозан Панов неглижира правната конференция

...
Шефът на Върховния касационен съд Лозан Панов неглижира правната конференция
Коментари Харесай

Лозан Панов отсвири дискусия за ГПК в парламента

Шефът на Върховния касационен съд Лозан Панов неглижира правната конференция в Народното събрание, отдадена на измененията в Гражданско-процесуалния кодекс, оповестява Канал 3.

Панов не пристигна, макар че в програмата бе планувано да открие форума дружно с ръководителя на правната комисия Данаил Кирилов и правосъдния министър Цецка Цачева, както и с шефката на Висшия адвокатски съвет Ралица Негенцова, уредник на събитието.

" Уви, остарелият Граждански процесуален кодекс някакси ми липсва, аз съм обучаван по него, призна пред магистратите в залата на Народното събрание Данаил Кирилов.
Той уточни, че няколкото законопроекта за промени в Граждански процесуален кодекс все още се концентрират върху заповедното и изпълнителното произвеждане, което в действителност се нуждае от незабавни промени.

Макар и Граждански процесуален кодекс да не е в най-предните точки на мониторинга и на правосъдната промяна, той включва детайли от промяната, сподели депутатът от ГЕРБ. Той предизвести съдии и юристи в залата, че какъвто и да е резултатът от предстояьщите промени, отговорност за резултата ще носят дружно депутати и магистрати.

25 пъти е променян новият Граждански процесуален кодекс до момента от приемането му преди 10 години, установи министърът на правораздаването Цецка Цачева.

Тя прикани участниците в полемиката да си отговорят на въпросите за резултата от използването му до момента и дали е дал отговор на в началото поставените цели - за ускорение на правосъдното произвеждане и приключването на делата в рационални периоди, както и повишаване на публичното доверие в обществото.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР