Шефът на Съдийската комисия Петър Петров обяви, че според него

...
Шефът на Съдийската комисия Петър Петров обяви, че според него
Коментари Харесай

Шефът на съдиите се извини на ЦСКА-София и нарече играч на Ботев “изкусен симулант”

Шефът на Съдийската комисия Петър Петров разгласи, че съгласно него реферът Волен Чинков е позволил неточност с отсъждането на дузпа в интерес на Ботев Пд против ЦСКА-София и заради тази причина се извинява на ощетения клуб.

“Ние се отлепихме от дъното. Тръгваме нагоре. През 2015-а нашите съдии нямаха никакви назначения в групова фаза, да не приказваме за международни квалификации. Тази година имаме сериозен напредък и усъвършенстване. Във вътрешния шампионат има какво да работим и в посока да не предрешим крайния излаз. Да, всички споделят, че сме хора и бъркаме, само че не е добре.

Не единствено съдиите имат безсъдни нощи, само че и ръководителят има такива.

Извинявам се на ЦСКА за грешката със симулацията. Изкусен преструван се оказа играчът на Ботев. Но при първото гледане никой не видя, че има симулация. Би било безочливо, в случай че видите този арбитър да управлява някой от идващите мачове. Всеки, който повлияе на даден мач, ще седне на аварийна скамейка”, разяснява Петров, след което продължи:

“Бъдещето са видеоповторенията. Същата вечер, когато съдията Чинков позволи тази неточност, топ реферът на Европа свири Майнц - Кьолн в Бундеслигата и позволи същата неточност. Видя видеоповторение и след срещата се извини на Кьолн. Оборудването обаче коства 2,5 млн. евро”, добави шефът на реферите, който добави, че грешките на съдиите не са тенденциозни.

“Основната ни цел е да се свири по разпоредбите, да има феърплей. Няма напън. Да се свири преднамерено? Това е безумие”, заключи Петров
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР