Шефът на Ryanair, Майкъл О`Лиъри, се приближава към потенциален бонус

...
Шефът на Ryanair, Майкъл О`Лиъри, се приближава към потенциален бонус
Коментари Харесай

100 милиона евро бонус за мениджъра, който предрече края на ерата на евтините самолетни билети

Шефът на Ryanair, Майкъл О`Лиъри, се доближава към евентуален бонус от 100 милиона евро, който би бил измежду най-големите в европейската корпоративна история, откакто акциите на безпроблемната самолетна компания доближиха рекордно високо равнище, написа.

Цената на акциите на Ryanair се увеличи до 18,99 евро до края на предходната седмица, доближавайки О`Лиъри до прага, който може да задейства изплащането на големия
бонус.

Акциите в самолетната компания би трябвало или да доближат 21 евро и да останат на това равнище 28 дни, или компанията би трябвало да регистрира годишна облага след облагане с налози от 2,2 милиарда евро, с цел да може О`Лиъри да прибере
бонуса, който беше контрактуван през 2019 година

Ако акцията доближи тези равнища, на О`Лиъри ще бъдат обещано правото да закупи акции на понижена цена, съгласно, който първи заяви за вероятния
бонус.
 Билет на Ryanair за 13 131 лв. вместо за 35 лв.: Авокомпанията разкри каква е измамата
Билет на Ryanair за 13 131 лв. вместо за 35 лв.: Авокомпанията разкри каква е измамата

Ето и най-фрапиращите образци

В подобен случай О`Лиъри би могъл да купи 10 милиона акции по 11,12 евро всяка, което значи, че може да вземе акции на стойност 210 милиона $ за 111,2 милиона $, отбелязвайки моментална облага от 98,8 милиона евро.

Увеличението на цената на акциите, належащо за приемане на
бонуса, би означавало, че цената на основаната в Дъблин самолетна компания се е нараснала повече от два пъти от август 2019 година, като цената на фондовия пазар на компанията доближи близо 24 милиарда евро. Това е втората най-ценна самолетна компания в света по капитализация на фондовия пазар след американския транспортьор Delta Air Lines.

О`Лиъри, който пое Ryanair през 1994 година, управлява възхода на превозвача до превръщането му в най-голямата самолетна компания в Европа. През това време той е натрупал 3.9% от компанията, дял с пазарна стойност от 907 милиона евро.

Потенциалният
бонус за нов дял е резултат от скица за стимулиране, контрактувана през 2019 година, която в началото трябваше да изтече през 2024 година, само че беше удължена до 2028 година през декември предходната година. По това време цената на акциите на самолетната компания беше под 13 евро.
 Ryanair стартира да оперира в Албания, само че няма да свързва София с Тирана, за разлика от Wizz Air
Ryanair стъпва за първи път в тази Балканска страна, само че Wizz Air ще лети непосредствено от столицата й до София

През последните години, Албания набира все по-голяма известност измежду българите

Финансовите анализатори, предвиждат междинна целева стойност на акциите от 24 евро през идващите 12 месеца, съгласно данни на Bloomberg, което елементарно би сложило О`Лиъри над прага за приемане на
бонуса.

Ryanair съумя да завоюва от възраждането на въздушния превоз и взрива на междинните цени на билетите след пандемията. Компанията съобщи, че възнамерява да удвои броя на пасажерите през идващите 10 години.

" Докато не създадем нещо неуместно, което е всекидневно предизвикателство в тази промишленост, ще продължим да " избърсваме пода " с всяка друга самолетна компания в Европа ", сподели О`Лиъри пред Financial Times по-рано тази година.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР