Шефът на руската Алфа банк Пьотр Авен се оплака от

...
Шефът на руската Алфа банк Пьотр Авен се оплака от
Коментари Харесай

Шефът на руската Алфа банк: След санкциите нямам пари дори за чистачка и шофьор

Шефът на съветската " Алфа банк " Пьотр Авен се оплака от тежкия живот, който води след въведените против него наказания от западните страни.

В изявление пред " Файненшъл Таймс " той отхвърля да е непосредствен до Кремъл и акцентира, че ограничаващите ограничения върху съветските олигарси няма да окажат въздействие върху президента Владимир Путин.

" Бизнесът ни е изцяло опустошен. Всичко, което градихме 30 години, в този момент е изцяло рухнало. И би трябвало някак да стартираме нов живот ", споделя 67-годишният милиардер пред " ФТ ".

В момента той е в Лондон, където има мезонет, а по този начин също и имение в покрайнините на града. След глобите правата му върху притежание на тези недвижими парцели са замразани, също както и банковите му сметки и други активи.

" Ще мога ли да си наема даже чистачка или водач? Аз не карам... може би доведената ми щерка ще кара колата. Не разбираме по какъв начин да оцелеем ", жалва се Авен. При това интервюиращият отбелязва, че изявлението е взето в мезонета на милиардера, в трапезария на две равнища, зад маса, цялостна с плодове и храна.

Според " ФТ " Авен може да бъде експулсиран от Англия до 20 дни (олигархът има съветско и латвийско поданство, както и американска виза), въпреки той да желае да остане в страната с жена си и 8-годишния си наследник.

Освен това милиардерът счита да оспори глобите и търси английски юрист, с цел да размрази средства, с които да може да заплати юридическите съвещания. Но локалните адвокати " не желаят да работят с руснаци " и той не таи особени очаквания за бързо разрешаване на казуса: " Казаха ми, че да се трансформират глобите е на практика невероятно ".

Авен твърди, че глобите против съветските милиардери няма да повлияят на Путин и прибавя: " Въвеждането им е обяснимо, обаче е незаслужено. Но аз не се окайвам, когато умират хора ".

Милиардерът отхвърля изказванията, че е непосредствен с Кремъл. По думите му, с цел да имаш бизнес в Русия, би трябвало да си в контакт с президента. " Много необичайно е да се окажеш под наказания, единствено тъй като се срещаш с президента - акцентира той. - Старали сме се да бъдем безусловно отвън политиката. При Путин аз представях не себе си, а " Алфа груп ".

На 17 март, в изявление за " Блумбърг ", сътрудника на Авен - създателят на " Алфа груп " Михаил Фридман, който също попадна под наказания, се оплака, че на процедура няма пари и не схваща по какъв начин може да заплати даже дребни разноски, като тези за разчистване. Дори позволи, че ще му се наложи да чисти самичък дома си. Тогава Фридман също разгласи тезата, че ограничаващите ограничения против съветските милиардери няма да повлияят на Путин.

Авен и Фридман излязоха от Съвета на шефовете на " Алфа банк ", откакто попаднаха под западните наказания.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР