Шефът на полицията на училищния окръг на Ювалди, Тексас, който

...
Шефът на полицията на училищния окръг на Ювалди, Тексас, който
Коментари Харесай

Уволнен е шефът на полицията, отговорен за бавната реакция при стрелбата в Ювалди, Тексас

Шефът на полицията на учебния окръг на Ювалди, Тексас, който беше обект на съществени рецензии поради бавната си реакция при стрелбата в локално учебно заведение през май, е бил освободен през днешния ден, оповестяват американски медии, представени от Франс прес. При нападенията починаха 19 деца и двама учители.

Единодушното решение на окръжния съвет бе взето тъкмо три месеца след една от най-шокиращите всеобщи стрелби в Съединени американски щати, предава в. " Тексас трибюн ".

Полицейският шеф Пийт Аредондо, управлявал дейностите на органите на реда, е упрекван, че е забавил интервенцията по обезвреждане на 18-годишния нападател в учебното заведение с повече от час. По думите на юристите на Аредондо, той е взел решение " да не участва на този противозаконен и противоконституционен линч " и ще упорства за възобновяване си на поста, от който беше краткотрайно отхвърлен на 22 юни.

Близо четиристотин чиновници на разнообразни служби са били на място пред началното учебно заведение в градчето Ювалди при стрелбата на 24 май, само че съгласно анкетна комисия на щатския парламент до неутрализирането на стрелеца са минали 73 минути.

В отчета ѝ се установи, че обстановката е била безредна, а командване е липсвало, до момента в който децата вътре в учебното заведение са молели за помощ. Там също се загатва, че " Аредондо не е поел отговорността да командва " и направил неверна преценка поради незадоволително информация.

След всеобщата пукотевица в Ювалди и на други места в страната Конгресът на Съединени американски щати одобри в края на юни нови ограничавания за владеене на огнестрелни оръжия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР