Шефът на ООН Антонио Гутиереш призова страните да обяват извънредно

...
Шефът на ООН Антонио Гутиереш призова страните да обяват извънредно
Коментари Харесай

Шефът на ООН: Светът да обяви извънредно положение

 Шефът на Организация на обединените нации Антонио Гутиереш прикани страните да обяват изключително климатично състояние. Това стана виртуална среща на петата годишнина ит подписването на Парижкото съглашение.

" Може ли към момента някой да отхвърли, че сме изправени пред трагична изключителна обстановка. Призовавава водачите по целия свят да обяват изключително климатично състояние, до момента в който се реализира нулево равнище на въглеродните излъчвания ".

" Досега членовете на Г-20 харчат над 50 % от техните пакети за тласъци и за възобновяване в браншове, свързани с производството на изкопаеми горива и потреблението, в сравнение с в нисковъглеродната енергетика ", съобщи Гутериш, представен от международните медии.

" Това е недопустимо. Трилионите долари, нужни за възобновяване от COVID-19, са пари, които се взимат назаем от бъдещите генерации ", акцентира той.

" Не можем да използваме тези запаси, с цел да не се отхвърляме от политики, които обременяват нашите бъдещи генерации с камара от задължения на една разрушена планета ", акцентира той.

Той добави, че се постанова още от в този момент да бъдат положени големи старания, с цел да се понижат международните излъчвания на парникови газове с 45 % до 2030 година спрямо равнищата от 2010 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР