Шефът на компанията Hypercube, която въведе настоящия формат на първенството

...
Шефът на компанията Hypercube, която въведе настоящия формат на първенството
Коментари Харесай

Футболен специалист: УЕФА да даде 100 милиона на българския футбол

Шефът на компанията Hypercube, която вкара сегашния формат на шампионата в efbet Лига, даде изявление за съветската медия Sports.ru, откакто неговата компания вкара нов модел и в тамошното елитно състезание. В изказването си нидерландецът разкри доста забавни обстоятелства са българския футбол.

" Съществуваше доста забавна икономическа обстановка с квалификациите на националните тимове за европейски и международни шампионати. Националните федерации сами продаваха правата за домакинските си мачове. Например на президента на Българския футболен съюз му беше комплицирано да разбере какъв брой костват телевизионните права за домакинския мач с Нидерландия по холандска телевизия. Тогава породи и организацията Sportfive, която по-късно беше погълната от Lagardere. Те договарят правата на тимове по целия свят и след това ги продават на разнообразни малките екрани “, съобщи Нювенхаус.

" Така БФС можеше да получи обективна цена за лъчение на срещата, само че в това време по никакъв начин не ми се хареса, че компанията взимаше пари от футбола. Оказа се, че постоянно националните асоциации са получавали 50% от дадената от малките екрани сума. Впоследствие този развой мина под шапката на УЕФА. Ние прогнозирахме, че това ще донесе сред 900 милиона и 1 милиард евро за цикъла 2014-18 “, призна нидерландецът.

" През 2016 година УЕФА позволи на най-силните шампионати да имат по четири тима в групите на Шампионската лига. Това е изцяло безсмислено. Да, богатите ще взимат още повече пари. Но какво ще прави Роналдо с тях? Ще си купи осмо Бентли. Това ще го направи ли по-добър футболист? Не! Откриват ли се по този начин нови гении? Не! Няма смисъл на Реал (Мадрид) да се дават още 100 милиона евро. Ако аз можех да предпочитам, бих дал тези пари на България, да речем. Със 100 милиона може да се построят нови игрища, да открият нови стоичковци. Страната отново може да стане велика футболна мощ, както беше на международното състезание през 1994 година Или пък бих ги дал на Румъния – страна с фантастична футболна история и 19 милиона население. Румъния може да откри новия Хаджи “, поучава индивидът, трансформирал формата на българския шампионат.

Нювенхаус разкрива, че една от концепциите, които от неговата компания са предложили да бъдат делени точките на тимовете преди началото на плейофите.

" Смятаме, че нова ще даде спомагателен резултат и ще ускори интереса към шампионата, което ще генерира спомагателни доходи от билети, телевизионни права и рекламодатели. Подобно предписание може да докара и до неочакван първенец. Австрийците се съгласиха с това предложение, а българите и датчаните – не. Отворени сме към нови хрумвания и постоянно се съобразяваме като дойдат такива извън. Така се случи с почитателите от Дания и българските публицисти ", добави шефът на Hypercube.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР