Шефът на една от най-тайните служби на Великобритания - Националните

...
Шефът на една от най-тайните служби на Великобритания - Националните
Коментари Харесай

Шефът на една от най-тайните служби на Великобритания напусна поста си

Шефът на една от най-тайните служби на Англия - Националните киберсили на Обединеното кралство (NCF), основани през 2020 година, Джеймс Бабидж напуща поста си, с цел да се причисли към екипа на Националната организация за битка с престъпността (NCA). Това оповестява английският вестник The Daily Telegraph.

Според изданието Бабидж, който е работил 30 години в английската работа за радиоелектронно разузнаване (GCHQ), ще оглави разследващия отдел на NCA. Вестникът отбелязва, че в държавните среди загубата на скъп експерт може да бъде мъчителна. Представители на промишлеността за киберсигурност, интервюирани от изданието, са озадачени от обстоятелството, че Бабидж сменя работата си и освен това няма да заеме най-високата позиция. В новата си работа, Оттам са отказали отхвърлиха коментар за изданието.

Самоличността на ръководителя на NCF беше разкрита единствено преди два месеца по отношение на публикуването на политически документ за правилата на деяние на киберсилите и тактиките, които употребяват. В него се показва, че NCF организира кибероперации всекидневно, „ насърчавайки ползите на външната политика на страната и нейната политика за национална сигурност, подпомагайки провеждането на военни интервенции и предотвратявайки осъществяването на тежки закононарушения “. Сред дилемите на киберсилите е противодействието на закани, произлизащи както от страни, по този начин и от други участници. Известно е, че NCF са правили хакерски интервенции против терористичната формация " Ислямска страна ", само че детайлности за работата на киберсилите в други области не са публично обявени.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР