Шефът на дирекцията по здравеопазване в турския град Одрин д-р

...
Шефът на дирекцията по здравеопазване в турския град Одрин д-р
Коментари Харесай

Турция остава широко отворена за българите

Шефът на дирекцията по опазване на здравето в турския град Одрин доктор Исхак Йълдъръм съобщи, че не се планува затваряне на Капъкуле и другите гранични пунктове с България и Гърция поради епидемията от COVID-19, написа Dir.bg.

По думите му без спиране непрекъснато се правят нужните действия против разпространяването на епидемията, в това число надзор и следене на болестта, които се управляват от валийството.

" На идващите от прилежащите страни се раздават маски, дезинфектанти, брошури и разгласи във връзка със наложителните епидемиологични ограничения, които би трябвало да съблюдават. Брошурите, както и обявите, са на български език, с цел да са разбираеми. В моловете се изисква съблюдаване на обществена отдалеченост. В това отношение Одрин стана за образец. А екипи на общината и полицията наблюдават за наложителното носене на маски, както и да няма скупчване на доста хора на едно място ", уточни ръководителят на регионалната Дирекция по опазване на здравето.

Преди това медици от неофициалния регионален лекарски съюз приканиха за затваряне на граничните пунктове с България и Гърция поради скока в разпространяването на COVID-19 в Одрин, Текирдаг и Къркларели, защото данните през последните две седмици са надхвърлили междинните за страната. Според тях основна причина за трагичния скок са визитите на жителите от България преди всичко, които всеобщо идват да пазарят в Одрин, възползвайки се от обезценяването на турската лира по отношение на българския лев.

В същото време одринските търговци скочиха против настояванията за затваряне на ГКПП-тата. Те приканиха локалните управляващи да не ги затварят, тъй като търговията в пограничните региони процъфтява с помощта на клиентите, идващи от България в града основно през уикендите. Ако пандизите Капъкуле, ще ни лишите от бизнеса и ще ни обречете на апетит и бедност, обявиха от локалната задруга на одринските търговци.

Всяка седмица хиляди българи пътуват до Одрин, с цел да пазарят, откакто курсът на турската лира спадна стремглаво.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР