Шефът на антимафиотите посочи, че службата се занимава със случая

...
Шефът на антимафиотите посочи, че службата се занимава със случая
Коментари Харесай

Изваждането на фалшиво ТЕЛК решение струва между 1000 и 1200 лв.



Шефът на антимафиотите уточни, че службата се занимава със случая на злоупотреби с ТЕЛК-ове над година. До момента са открити към 50 случая, в това число на хора, които са от провинцията и се регистрирани в столицата, с цел да се явят пред съответна ТЕЛК комисия.

„ В групата има така наречен претенденти, които имат уговорката да намират искащи, които действително не отговорят на изискванията за приемане на подобаващ % неработоспособност. След това против сумата от 1000-1200 лева на тези лица се оказва цялостно подпомагане за изваждане на нужната здравна информация. Има фрапиращи случаи, при които лицето единствено дава персоналната си карта, без даже да върви на прегледи. След като получи нужната здравна информация, въпросните медиатори вършат контакт с ръководителите на ТЕЛК комисиите. Те, против по-голямата част от сумата, издават съответното ТЕЛК решение”, изясни Стоянов.

Той уточни, че с издаването на тези решение се ощетява страната по разнообразни способи – даване на пенсия, както и разнообразни обществени услуги. ГДБОП ревизират дали тази скица има „ шапка”. От службата работят и против други, сходни схеми.

Гл. комисар Стоянов разяснява и разрушената проведена незаконна група за каналджийство. Той уточни, че този случай не е казус, а в страната има засилен миграционен развой.

„ Организаторите на незаконни групи, ангажирани с незаконната миграция, са най-вече жители от страните на генезис на мигрантите. Някои от тях даже получават статут на непрекъснато пребиваващи. Участници в групите са и българи, които са проведени в обособените звена и стадии на незаконната активност. Основно у нас такива лица дават отговор за логистичния развой – обезпечаване на превоз, храна, подслон”, изясни шефът на ГДБОП.

Той уточни, че цената за предвижване от Афганистан до Германия варира сред 10 000 и 12 000 евро. Между 2000 и 3000 евро коствало превозването от Турция до Сърбия.

`); break case width /* Duma.bg - In Content - 728x250 */ea_spot = 13259;ea_width = 728;ea_height = 250;ea_anonymous = 0;ea_cachebuster = " " ;ea_redir = " " ;ea_hash = " hNOHv9qleqC8COAD
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР