Шарлатани продължават да въртят схеми с билетчета за градския транспорт

...
Шарлатани продължават да въртят схеми с билетчета за градския транспорт
Коментари Харесай

Бизнесът с билети в Пловдив продължава! Шарлатани въртят схеми с кондуктори и шофьори

Шарлатани не престават да въртят схеми с билетчета за градския превоз в Пловдив. Мъжете ровят в кофите за отпадък, за да събират остарели билети, които да продадат на кондуктори и водачи. Медията ни разгласява материал по тематиката още в края на предишния месец, когато ви запознахме с въпросната скица.
Прочетете още
Припомняме, че тогава четец на TrafficNews алармира, че от известно време следи двама мъже от ромски генезис да въртят покупко-продажби с билетчета. Действието се развива най-много към Централна гара в Пловдив. Мъжът описа, че шарлатаните обикалят постоянно към спирките, намиращи се наоколо до гарата и ровят в кошчетата за боклук.

Оттам пък вадят билети, които поизглаждат и по-късно продават на чиновници, които работят в градския превоз в Пловдив. Целта е, те да ги препродадат на пасажерите и да си приберат изкараните пари.

Тогава медията ни се обърна към общинско дружество „ Организация и надзор на превоза “ и ги уведоми за протичащото се. От предприятието обърнаха внимание на компаниите превозвачи, с цел да наблюдават изкъсо кои чиновници вземат участие в тази скица.

Случаят бе трансфериран и към Общинска полиция, които тогава наблюдаваха и спипаха единия от шарлатаните в миг на осъществяване на „ договорка ". След това му бяха конфискувани събраните билети, както и му беше отправено предизвестие. Видно е обаче, че шарлатаните не са си взели поука от случилото се и не престават да въртят „ бизнес ” и до ден сегашен.

   
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР