Шарл Льоклер спечели втора победа в първите три старта за

...
Шарл Льоклер спечели втора победа в първите три старта за
Коментари Харесай

Льоклер спечели в Австралия след безгрешно състезание, Верстапен отпадна

Шарл Льоклер завоюва втора победа в първите три старта за сезон 2022 във Формула 1, триумфирайки в Гран при на Австралия. Пилотът на Ферари затвърди отличното си движение през целия уикенд, като водеше от първата до последната обиколка на пистата Албърт парк.

Льоклер освен, че нямаше никакви проблеми в конкуренцията, само че приключи и с най-бърза обиколка в трети следващ старт.
Големият противник на Льоклер за купата Макс Верстапен отпадна 19 обиколки преди края след проблем в мотора на своя Ред Бул. Това е второ незавършване за международния първенец в първите три надпревари за сезона.

На подиума с Льоклер се качиха Серхио Перес с Ред Бул, както и Джордж Ръсел. Последният удържа съотборника си в Мерцедес Люис Хамилтън и за пръв път се качи на подиума като водач на Сребърните стрели.

Победата е четвърта в кариерата на Льоклер. Пилотът от Монако има 71 точки след първите три надпревари, втори във краткотрайното класиране излезе Ръсел, който е с 37. Трети е Карлос Сайнц с 33, а Серхио Перес има 30 точки след първите три старта. Верстапен е с 25 точки, извоювани от Гран при на Саудитска Арабия, до момента в който с три повече е активът на Люис Хамилтън.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР