Шарл Льоклер (Монако, Ферари) записа изненадваща, но и категорична победа

...
Шарл Льоклер (Монако, Ферари) записа изненадваща, но и категорична победа
Коментари Харесай

Шарл Льоклер е №1 в Австрия след драма с Верстапен

Шарл Льоклер (Монако, Ферари) записа изненадваща, само че и безапелационна победа против Макс Верстапен (Нидерландия, Ред Бул) в Гран при на Австрия от Формула 1. По този метод водачът на италианския конструктор записа пети триумф в кариерата си и излезе на второ място в генералното класиране.

Верстапен стартира чудесно и зае лидерската позиция в завой номер 1, а Карлос Сайнц (Испания, Ферари) краткотрайно остана втори пред Льоклер. Джордж Ръсел (Великобритания, Мерцедес) пък допря болида на Чеко Перес (Мексико, Ред Бул) и го изпрати в чакъла, елиминирайки един от четиримата любимци за успеха.

Льоклер изпревари Сайнц, който завоюва предното съревнование, и се концентрира върху гонене на първото място, от което го делеше близо една секунда. Тя беше заличена бързо и водачът на Ферари съумя да изпревари Верстапен от третия опит – във вътрешната страна на завой номер 4 в 12-ата обиколка.

Верстапен спря мигновено за промяна на гумите, а Льоклер се задържа доста повече от него на пистата и на този стадий изглеждаше, че Ферари са избрали тактика с едно прекъсване. Нидерландецът пък направи втори пит-стоп в 37-та обиколка и подгони Льоклер с нови гуми.

Вместо Верстапен да преследва водещото Ферари, 22 обиколки преди края се случи тъкмо противоположното. Льоклер влезе в бокса в 49-ата обиколка и единствено четири по-късно още веднъж бе пред нидерландеца, а този път и с последно изпреварване за първото място. Верстапен даже беше заплашен от скоростта на Сайнц, само че испанецът получи проблеми с мотора и отпадна.

Льоклер приключи с 1.532 секунди пред Верстапен и завоюва за първи път в кариерата си в Австрия. Той към този момент има пет победи – в Австралия и Бахрейн тази година и в Италия и Белгия през 2019. Всички те са извоювани с болид на Ферари. Италианският конструктор пък записа втори следващ триумф във Формула 1 след този на Сайнц във Англия.

Перес не приключи надпреварата, което отвори пътя на Льоклер към второто място в класирането. Пилотът на Ферари е със 170 точки, а Верстапен продължава да води с 208.

Трети на “Ред Бул Ринг” бе Люис Хамилтън (Великобритания, Мерцедес), който стигна и до трети следващ подиум. Джордж Ръсел (Великобритания, Мерцедес) завоюва четвъртото място, пети бе Естебан Окон (Франция, Алпин), до момента в който челната шестица бе затворена от Мик Шумахер (Германия, Хаас).
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР