Шарл Леклер направи добър старт на надпреварата за Гран При

...
Шарл Леклер направи добър старт на надпреварата за Гран При
Коментари Харесай

Леклер: След старта бяха обнадежден

Шарл Леклер направи добър старт на конкуренцията за Гран При на Белгия, в който завоюва пет позиции още в първата обиколка, откакто потегли 15-ти. 

Заседнала слюда от визьор във въздушния канал на предната му дясна спирачка обаче принуди монегаска да направи непланирано прекъсване в бокса при излизането на колата за сигурност при започване на конкуренцията, след което неговото съревнование бе мощно компрометирано. Той заседна в DRS-влакче в дъното на колоната след рестарта, а откакто се измъкна от него той съумя да се добере до петото място на финала.
 Верстапен още веднъж отвя конкуренцията, Ред Бул с двойна победа в Белгия Верстапен още веднъж отвя конкуренцията, Ред Бул с двойна победа в Белгия
За негова жал обаче той получи наказване от 5 секунди малко след края на надпреварата, защото надвиши с 1 км/ч оптимално позволената скорост в бокса при последното си прекъсване в края на 42-та от 44 обиколки. Така той се смъкна до шестото място и загуби нови 18 точки от Макс Верстапен, който завоюва с преднина от близо 18 секунди, макар че потегли 14-ти.

След надпреварата Леклер съобщи, че е бил окуражен след положителното начало, само че непредвидения стоп е направил надпреварата му доста мъчно. Той също по този начин пое и цялостна виновност за наказването, което в последна сметка му коства две точки.

„ Ако би трябвало да сме почтени, след старта бях окуражен, само че по-късно слюдата попадна в спирачката и трябваше да спра в бокса и да стартира всичко отначало. Знаех, че от този миг надпреварата му става доста мъчно, само че шесто място, с всичко което се случи най-после беше максимумът.

„ Превишаването на скоростта в бокса не е неприятен шанс, а пилотска неточност, това е. От друга страна през целия уикенд ни липсваше скорост, като тъкмо това е по-големият проблем.

„ Титлата към този момент стартира да наподобява на мираж, изключително и с това движение, което Ред Бул демонстрираха този уикенд. Ще е доста, доста мъчно, само че аз ще се концентрирам и ще се боря във всяко съревнование “, сподели Леклер малко след финала.
 Пълно класиране при водачите във Формула 1 след Гран При на Белгия Пълно класиране при водачите във Формула 1 след Гран При на Белгия
След шестото си място през днешния ден той се смъкна до третата позиция в генералното класиране с пасив от 98 точки по отношение на водача Верстапен и пет по отношение на втория Серхио Перес.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР