Шампионката в Рим Каролина Плишкова сподели очарованието си от триумфа

...
Шампионката в Рим Каролина Плишкова сподели очарованието си от триумфа
Коментари Харесай

Шампионката в Рим: Тази титла не ме прави фаворитка за Ролан Гарос

Шампионката в Рим Каролина Плишкова показа очарованието си от триумфа във Вечния град, където завоюва най-голямата си купа на клей в кариерата. На финала чехкинята надделя Йохана Конта с 6:3, 6:4 и се изкачи на второ място в международната класация.

“Невероятно е, възприятието, тъй като никой не смяташе, че ще имам някакъв късмет. Аз даже не бях сигурна какво ще мога да направя, не бях уверена доста в себе си. Изобщо не мислих за край или някакви такива неща, просто бях удовлетворена, че печелих всеки идващ мач. Нещо като знамение е, че завоювах, освен тъй като е на клей, а и тъй като по принцип в този шампионат не съм се представяла добре преди. Също по този начин надделях няколко доста положителни състезателки на клей, тъй че съм доста удовлетворена.

Трябва да имам вяра, че мога да печеля “Ролан Гарос”, тъй като другояче няма смисъл да вземам участие. Ако стартирам шампионата с мисъл за загуба, значи няма никакъв късмет. Трябва да съм уверена, че играта ми може да бъде печеливша на клей. Трябва да дам всичко от себе си и да се опитам да стигна до заключителните етапи на шампионата, само че всичко стартира от първи кръг. Това, че съм спечелила тук, не ме прави любимка за купата на “Ролан Гарос”, само че пък купата е положително начало”, разяснява щастливата шампионка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР