Шампионката от Ролан Гарос Елена Остапенко (Латвия) се класира за

...
Шампионката от Ролан Гарос Елена Остапенко (Латвия) се класира за
Коментари Харесай

Остапенко спря серията на Колинс в Маями, очаква Слоун Стивънс на финала

Шампионката от " Ролан Гарос " Елена Остапенко (Латвия) се класира за първи път финала на мощния шампионат по тенис в Маями с награден фонд 7,97 милиона $.

20-годишната Остапенко отстрани представителката на домакините Даниел Колинс със 7:6(1), 6:3 и прекъсна победната серия на миналата през квалификациите американка.

Така латвийката стана най-младата финалистка в шампионата от 2009 година, когато 19-годишната тогава Виктория Азаренка от Беларус завоюва първата от трите си трофеи в Маями.

24-годишната Колинс, 93-а в международната класация, навакса ранен пробив пасив, след което осъществя брейк за 6:5 и сервираше за първия сет. Тя даже доближи до точка за спечелването му при 40:30, само че не се възползва, а в последвалия тайбрек Остапенко изцяло доминираше.

Латвийката продължи серията си и дръпна с 2:0 гейма във втората част, след което до края контролираше мача.

В разногласието за трофея Остапенко ще се изправи против шампионката от Откритото състезание на Съединени американски щати Слоун Стивънс, която се оправи с Азаренка с 3:6, 6:2, 6:1 и прекъсна серията от 11 следващи победи на съперничката си в шампионата от 2016 година насам.

 Състезателката от Беларус, 186-а в света сега, се завърна на корта при започване на март осем месеца неявяване поради правосъдно дело за настойничество. С положителното си показване в Маями тя си подсигурява завръщане в топ 100.

Азаренка започва добре. Тя взе първия сет, а по-късно продължи серията си на пет следващи гейма, с цел да поведе с пробив и 2:0 и във втората част.

Постепенно някогашната номер 1 в света загуби прохлада в горещината и имаше забележими компликации с напредването по корта, което докара до доста непредизвикани неточности. Стивънс се възползва и взе 12 от идващите 13 гейма, с цел да победи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР