Шампионката от Откритото първенство на Австралия София Кенин се класира

...
Шампионката от Откритото първенство на Австралия София Кенин се класира
Коментари Харесай

София Кенин за първи път стигна полуфиналите в Париж

Шампионката от Откритото състезание на Австралия София Кенин се класира за полуфиналите на " Ролан Гарос ". В напълно американски четвъртфинал Кенин се наложи с 6:4, 4:6, 6:0 над Даниел Колинс за тъкмо 2 часа игра и се добра за първи път в кариерата си до полуфиналите в Париж.

Australian Open:
French Open:

Will double up in 2020?
— Eurosport UK (@Eurosport_UK)
21-годишната Кенин взе първия сет след пробив за 3:2 в петия гейм и имаше отлична опция да затвори мача още във втория сет, когато поведе с пробив за 3:2 гейма, само че в идващите минути 26-годишната Колинс заигра най-силния си тенис и съумя да направи поврат, с цел да вкара срещата в съдбоносен трети сет. Там обаче Кенин бе всемогъщ стопанин, а Колинс очевидно почувства и физически проблеми, защото изиска здравна помощ при 0:4 гейма.

Този таймаут обаче не промени нищо и по-младата от двете американки съумя да затвори мача след няколко минути. В полуфиналите Кенин ще играе с чехкинята Петра Квитова, която по-рано през днешния ден отстрани в два сета германката Лаура Зигемунд. Полуфиналите при дамите ще се играят в четвъртък.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР