Шампионката от Мадрид - Арина Сабаленка, отпадна още на старта

...
Шампионката от Мадрид - Арина Сабаленка, отпадна още на старта
Коментари Харесай

Сабаленка отпадна още на старта на Мастърса в Рим

Шампионката от Мадрид - Арина Сабаленка, отпадна още на старта на Мастъра в Рил след проваляне от София Кенин със 6-7(4), 2-6.


За носителката на купата от Aустрелиън Оупън 2020 това бе най-голямата й победа от оня успех в Мелбърн. В същото време Сабаленка за пръв път през сезона отпада преди четвъртфиналите. Тя е тенисистката с най-вече победи за годината (29).

Кенин сподели доста високо равнище против фаворитката. В първия сет на два пъти Сабаленка съумя да върне пасив от пробив, в това число и при 5-6. Американката обаче стартира тайбрека с превъзходен бекхенд уинър по диагонала, с цел да поведе с 3-0. Шампионката от Aустрелиън Оупън избави три сетбола при 2-5, само че Кенин въпреки всичко взе сета след неточност на мрежата на съперничката си.

Световната №134 продължи да играе с по-малко неточности и поведе с 4-2 във втория сет, след което нямаше проблем да печели подаванията си до края на дуела. В трети кръг Кенин ще срещне поставената под №30 Ангелина Калинина, победила Ана Блинкова с 6-2, 6-2.

Голяма изненада бе отпадането на поставената под №3 Джесика Пегула, след проваляне от сънародничката си Тейлър Таунзънд след 2-6, 6-3, 3-6. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР