Шампионката от Дубай Йелена Остапенко пренесе победната си серия и

...
Шампионката от Дубай Йелена Остапенко пренесе победната си серия и
Коментари Харесай

Остапенко продължи победната серия, разочарование за Халеп и Свитолина


Шампионката от Дубай Йелена Остапенко придвижи победната си серия и на WTA 1000 шампионата в Доха. В мач от първи кръг латвийката се оправи с 6-4, 6-2 против французойката Осеан Доден.

Мачът стартира с два пробива задатък и 3-0 в интерес на квалификантката, само че доста бързо Остапенко съумя да откри играта си и след четири следващи гейма да постави завършек на сета.

Във втората част преимуществото ѝ бе още по-осезаемо като мачът приключи след 82 минути, в които тя осъществя 6 от 17-те си шанса за пробив.

И до момента в който Остапенко продължава да впечатлява, то не престават и проблемите през сезон 2022 за Симона Халеп и Елина Свитолина, които се сбогуваха доста рано с шампионата в Доха.

Халеп позволи едвам втора загуба в девет мача против Каролин Гарсия. Бившата топ 5 състезателка показва най-хубавия си тенис отдавна насам, с цел да стигне до 6-4, 6-3 против шампионката в Доха от 2014-а.

И двете имаха по 9 благоприятни условия за пробив в мача, само че Гарсия избави всяка една от тях, а в това време осъществя по един пробив във всеки от сетовете.

Елина Свитолина отпадна, откакто прекара над 3 часа на корта против Тереза Мартинцова. Победата за чехкинята пристигна след 6-7(2), 7-5, 7-6(5) в мач с общо 19 пробива.

В други мачове:

Виктория Голубич – Андреа Петкович 6-4, 6-4

Алисън Риск – Магда Линет 6-2, 6-7(5), 1-6

Шелби Роджърс – Кори Гоф 2-6, 3-6
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР