Шампионката на България Йоана Янкова не успя да се класира

...
Шампионката на България Йоана Янкова не успя да се класира
Коментари Харесай

Йоана Янкова не успя да се класира за финалите на ЕП в Мерсин

Шампионката на България Йоана Янкова не съумя да се класира за финалите на обособените уреди на европейското състезание по спортна гимнастика за дами, което стартира през днешния ден в турския град Мерсин. Янкова, която е единствената българска участничка при дамите, зае 19-о място в квалификациите на прескок с обща оценка от двата скока 12.566 точки, подреди се 22-а на успоредка с 11.400 точки, 31-а на греда с 10.833 точки и 35-ата на земна гимнастика с 10.066 точки. Само първите осем се класират за финалите на четирите уреда, които са в неделя.

Едва осем отбора участваха в отборните квалификации при дамите, като първите шест се класират за финала в събота. Това са Румъния, Украйна, Унгария, Турция, Чехия и Хърватия. Утре европейското състезание продължава с квалификациите при кадетките, където България ще взе участие с Дарина Начина, Виктория Чакова, Валентина Георгиева и Виктория Главчева.

Българките ще се борят за място на финала в отборната конкуренция, за самостоятелния многобой и за финалите на обособените уреди.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР