Шампиони под карантина. Това е съдбата днес на всички професионални

...
Шампиони под карантина. Това е съдбата днес на всички професионални
Коментари Харесай

Шампиони под карантина: Първи, но без трофей

" Шампиони под карантина ". Това е ориста през днешния ден на всички професионални спортисти. Изолирани вкъщи, някои от тях под карантина, а други, просто спазващи напътствията за обществено разграничаване в битката с ковид, те не се предават. Напротив. Техните зали, игрища, басейни и писти пустеят, само че домовете им се трансформират във все по-колоритни подготвителни площадки.
Днес ще Ви срещнем с едни първенци под карантина в цялостния смисъл на думата - волейболистките на " Марица ".

В България превъзходството на пловдивчанки е впечатляваща - 6 следващи трофеи, 97 мача без загуба и серия от победи, датираща от ноември 2015 година Момичетата на Иван Петков направиха следващо мощно присъединяване и в Шампионската лига, само че тази година празненства за сполучливия сезон в България няма.

Без златни медали и купа, отборът на " Марица " беше разгласен за първенец на страната. Тази година девойките съумяха да се зарадват на трофея само в домовете си, гледайки архивни фрагменти от връчванията на шампионските трофеи от предходните години.

В очакване на новия сезон, волейболистките упражняват от у дома. И до момента в който едни подхождат отговорно и съществено – като опитната Христина Вучкова, която приканва всички да си останат по домовете и да не стопират да спортуват, то други намират време за веселба.

Посрещачката на отбора – Добрина Христоскова бързо намира заместници на своите треньори в пловдивския отбор. Кучетата Граф и Тара се оправят чудесно с тази задача, като от време на време са просто фенове на упражнението, а различен път тестват търпението на младата волейболистка, обикаляйки към нея. И въпреки всичко – защото няма невъзнаграден труд – двете немски овчарки получават лакомства за добре свършената работа. А на Добрина остава време даже да тества и футболните си умения.



Това не са единствените домашни любимци в редиците на " Марица ". Най-силно усещане обаче прави кучето Принс, което е благосъстоятелност на огромния гений в националния тим – Александра Миланова. Тя поддържа дисциплината на своя четириног другар посредством няколко трика, на които го образова. А в това време го употребява и за... тежест в тренировките.



Тези, които нямат двор, си стоят вкъщи. Защото са наясно, че са под непрекъснато наблюдаване. И, както споделя либерото на отбора Жана Тодорова: " Внимавайте – Генералът постоянно следи! ".

Тодорова запълва еднообразието с " тренировки за съгласуваност " посредством сполучливо превръщане на палачинки.

Волейболистките на " Марица " имат за вас няколко къси, само че значими послания:

" Не забравяйте, че постоянно има метод да се спортува ", споделя Лора Китипова.

В същото време националката Жана Тодорова дава точната формулировка на това какво е да бъдеш „ Шампион под карантина “. В същинския смисъл.

" Титлата на " Марица " е заслужена, само че чувството да станеш първенец у дома е друго. Липсва ми страстта! Последните дни с носталгия се връщам към трите победи от Шампионската лига, само че в този момент е време спортът да остане на назад във времето и приоритет номер едно да бъде здравето на всички нас. Нека благодарим на медиците, които са героите през днешния ден. И дано бъдем виновни и дисциплинирани към себе си и близките в очакване края на пандемията. Скоро ще бъдем щастливи дружно, пазете се! "

btvnovinite.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР