Шампионът Ювентус постигна изключително драматична победа с 3:2 при визитата

...
Шампионът Ювентус постигна изключително драматична победа с 3:2 при визитата
Коментари Харесай

Ювентус подчини десет от Интер в страхотна драма на "Сан Сиро"


Шампионът Ювентус реализира извънредно трагична победа с 3:2 при визитата си на Интер в огромното дерби от 35-ия кръг на Серия А. Двата отбора сътвориха същински театър на препълнения „ Сан Сиро “ в Милано, като с триумфа торинци направиха значима крачка към седма поредна купа в шампионата.

Дъглас Коста даде преднина на Юве още в 13-ата минута след подаване Куадрадо, а единствено две минути по-късно обстановката за домакините се утежни в допълнение, откакто Матиас Весино бе изпъден с пряк червен картон за нарушаване против Марио Манджукич. Първоначално основният съдия Даниеле Орсато сподели жълт картон на играча на Интер, само че откакто употребява системата Вар, реферът промени решението си и изгони Весино.

Въпреки численото неравноправие играчите на Лучано Спалети демонстрираха извънреден темперамент и съумяха да стигнат до поврат през второто полувреме. Първо в 52-ата минута капитанът и водач на отбора Мауро Икарди понижи, засичайки с глава центриране Жоао Кансело.

Само шест минути по-късно „ Сан Сиро “ изригна, откакто Иван Перишич напредна по десния фланг, преодоля Куадрадо, и центрира остро в наказателното поле на Ювентус. Там Андреа Бардзали не се намеси безапелационно и в опита си да почисти топката я прати в личната си врата за 2:1 в интерес на Интер.

Драмата обаче не спря дотук, като в оставащите минути до края борещият се да резервира лидерската си позиция в класирането отбор на гостите съумя да измъкне трагично успеха. В 87-ата минута Милан Скриниар си означи автогол, с който торинци изравниха, а единствено две по-късно Гонсало Игуаин донесе трите точки за „ бианконерите “, разписвайки се с глава след подаване на влезлия като запаса Пауло Дибала за крайното 3:2 в интерес на Ювентус.

С триумфа отборът на Масимилиано Алегри остана на върха в класирането с актив от 88 точки, с 4 повече от втория Наполи, който по-късно през днешния ден гостува на Фиорентина. Интер остава на пето място с 66 точки. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР