Шампионът в Американската лига Хюстън Астрос спечели титлата в Мейджър

...
Шампионът в Американската лига Хюстън Астрос спечели титлата в Мейджър
Коментари Харесай

Хюстън с втора титла в историята си

Шампионът в Американската лига Хюстън Астрос завоюва купата в Мейджър лийг бейзбол (МЛБ) след триумф в Световните серии с 4:2 победи над първенеца в Националната лига Филаделфия Филис.

Тексасци побеждават за повторно с купата в Голямата лига по бейзбол след 2017 година, до момента в който Филаделфия губи в Световните серии за втори следващ път след 2009 година и няма купа от 2008 година насам. Освен това отборът на Хюстън се реваншира пред почитателите си за провалянето от Атланта Брейвс през предишния сезон, когато Астрос отстъпиха с 2:4 триумфа в разногласието за бейзболната корона.

В оказалия се финален мач номер 6 от серията в Хюстън всичко най-интересно се случи в шестия ининг. В първите пет питчърите на двата тима - Фрамбер Валдес (Хюстън) и Зак Уилър (Филаделфия), бяха безгрешни и успяваха да извадят от игра батиращите състезатели на противниковия тим.

В горната половина на шестия ининг обаче Кайл Шуарбър даде задатък на гостите от Пенсилвания от един рън, реализирайки хоумрън.
Радостта на Филис обаче бе напълно къса, защото в долната половина на ининга домакините дадоха отговор с четири ръна. Хосе Алтуве и Йереми Пеня заеха позиции на трета и първа база надлежно, когато мениджърът на Филаделфия Роб Томсън реши да смени питчъра Зак Уилър с Хосе Алварадо. Вместо обаче това да реши проблемите на гостите, хвърлянето на венецуелеца попадна право върху бата на Йордан Алварес, който запрати топката в трибуните. Този хоумрън донесе три ръна на Астрос, а малко по-късно още един удар по топката на Кристиан Васкес разреши на Алекс Брегман да осъществя нов рън, с който преднината на домакините набъбна на 4:1.

В оставащите три ининга играчите на Филаделфия пробваха всичко, с цел да се върнат в мача, само че не бяха способни да сътворят поврат. За тях остава разочарованието от пропуснатия задатък от 2:1 победи след третия мач в серията. Триумф с купата щеше да трансформира Филис в първия тим, който е влязал в плейофите като шести (най-ниско) подложен в Националната или Американската лига, който печели Световните серии.

Наградата за " Най-полезен състезател " (MVP) на Световните серии бе за шортстопа на Хюстън Астрос Йереми Пеня. Доминиканецът стана деветият състезател и едвам вторият новобранец, който бива избран за MVP както на финалната серия в една от двете лиги, по този начин и в Световните серии.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР