Шампионът от US Open за 2020 година Доминик Тийм (Австрия)

...
Шампионът от US Open за 2020 година Доминик Тийм (Австрия)
Коментари Харесай

Тийм, Зверев и Раонич с успешен старт в Австралия, Монфис отпадна

Шампионът от US Open за 2020 година Доминик Тийм (Австрия) се класира за втория кръг на Откритото състезание на Австралия. Поставеният под №3 в схемата Тийм отстрани Михаил Кукушкин (Казахстан) със 7:6(2), 6:2, 6:3 за 2:40 часа.

Австриецът имаше проблеми в първия сет, в който пропиля задатък от 4:2 гейма, а при 6:5 Кукушкин сервираше, с цел да поведе в резултата, като даже пропусна сетбол, а в следствие и поврат.

Тийм доминираше в тайбрека, само че противникът му още веднъж взе задатък от 2:0 гейма във втората част. Тук австриецът сподели класата си и завоюва девет от идващите 10 гейма по пътя си към крайната победа.

⏰ Thiem Time ⏰

Upon their first meeting, the World No.3 overcomes Mikhail Kukushkin in straight sets to move on to R2. |
— #AusOpen (@AustralianOpen)
Шестият в схемата Александър Зверев, полуфиналист на в Австралия от предишния сезон, пък се оправи с Маркос Джирон (САЩ) с 6:7(8), 7:6(5), 6:3, 6:2 след 2:42 часа на корта.

Германецът, който пласира 16 аса и общо 50 печеливши удара, пропиля преднина от 4:2 гейма в първия сет, който загуби с трагичен тайбрек.

Във втората част той дръпна с 5:2, само че още веднъж трябваше да премине през тайбрек, който този път завоюва, с цел да изравни. До края Зверев доминираше и не позволи изненада.

R2 ✅ moves on at the.
— #AusOpen (@AustralianOpen)
Четвъртфиналистът от предходните два сезона Милош Раонич (Канада) също мина елементарно първия кръг. Поставеният под номер 14 Раонич пласира 17 аса и не позволи пробив при триумфа над аржентинеца Федерико Кория (Аржентина) с 6:3, 6:3, 6:2 за 95 минути.

Канадецът чака във втория кръг Корентен Муте (Франция), който отстрани представителя на домакините Джон Милман в един от най-оспорваните мачове за деня с 6:4, 6:7(4), 3:6, 6:2, 6:3.

Breezy does it
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР