Шампионът от предишните два сезона Тампа Бей спечели с 4:3

...
Шампионът от предишните два сезона Тампа Бей спечели с 4:3
Коментари Харесай

Шампионът Тампа Бей ще играе седми мач с Торонто

Шампионът от предходните два сезона Тампа Бей завоюва с 4:3 след продължение против гостуващия Торонто и изравни серията от първия кръг в плейофите на Източната конференция на Националната хокейна лига. на 3-3 победи, като по този начин се избави се от ранна елиминация.

Брейдън Пойнт осъществя решаващия гол за носителя на Купа " Стенли " 1:56 минути преди края на спомагателното време.
Пойнт добави и асистенция, а Никита Кучеров, Ондржей Палат и Антъни Сирели също се разписаха. Андрей Василевски отрази 30 шайби. 

Джон Таварес на два пъти и Остън Матюс вкараха за гостите, които обърнаха резултата от 0:2 до 3:2 във втория интервал, само че не съумяха да задържат преимуществото си. Вратарят Джон Кембъл парира 31 изстрела. 
Решаващата седма среща е в събота в Торонто.

Сейнт Луис разгроми гостуващия Минесота с 5:1 и с 4-2 победи завоюва серията от първия кръг на елиминациите на Запад. 
Джордън Бинингтън приключи с 25 спасявания. Колтън Парейко се отличи с гол и асистенция, а Владимир Тарасенко, Ник Леди, Тайлър Бозак и Райън О`Райли също се разписаха за триумфа.

Мат Думба понижи на 1:4 при започване на третия интервал, само че гостите към този момент действително бяха изгубили очаквания за някакъв поврат. 
Сейнт Луис ще играе против поставения под номер 1 в Западната конференция Колорадо във втория кръг.

Лос Анджелис пропусна да затвори серията против Едмънтън в личната си зала и след проваляне с 2:4 разреши на противника да изравни резултата на 3-3 победи.

Ивендър Кейн се отличи с два гола и асистенция, Конър МакДейвид способства с попадение и две асистенции, а Тайсън Бари вкара значимия гол за 3:2 малко повече от пет минути преди края. Стражът Майк Смит блокира 30 удара.
Шон Дюрзи и Карл Груднстрьом бяха точни за домакините, а Джонатан Куик избави 33 изстрела, само че това не оказа помощ.
Плейофът от първия кръг в Западната конференция ще бъде решен в събота в Едмънтън.

Бостън се наложи над гостуващия Каролина с 5:2 и също изравни резултата на 3-3 победи в първия кръг от елиминациите на Изток.

Брад Маршанд и Чарли Койл приключиха с по гол и асистенция за домакините, а Ерик Хаула, Дерек Форбърт и Къртис Лейзър се разписаха за първи път в елиминациите през този сезон, с цел да оказват помощ на тима си за триумфа. Джереми Суейман направи 23 спасявания. 
Андрей Свечников осъществя два пъти за Каролина, който ще бъде хазаин на решаващия седми мач в събота.   
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР