Шампионът на Русия Зенит увеличи преднината си пред втория в

...
Шампионът на Русия Зенит увеличи преднината си пред втория в
Коментари Харесай

Зенит с поредна голяма крачка към титлата в Русия

Шампионът на Русия Зенит усили преднината си пред втория в класирането Динамо (Москва) на 6 точки, откакто реализира триумф с 3:1 при визитата си на Краснодар. Питерци не оставиха подозрение в по-високата си класа и към този момент допират следващата си купа.

Срещу Краснодар Зенит нанесе своя удар в края на първото полувреме, когато в разстояние на 7 минути поведе с 2:0 след голове на Игор Сергеев и Малком. Домакините върнаха интригата в 73-ата минута с прецизен изстрел на младока Ираклий Манелов, само че в края Магомед Оздоев се възползва от подаване на Андрей Мостовой и реши всичко в интерес на гранда от Санкт Петербург.

"Можехме да спечелим и по-убедително. Не е елементарно даден тим постоянно да се показва на високо равнище, а към водача упованията са най-сериозни. В Русия доста мъчно се става първенец в следващи години. Поздравявам тима и почитателите. Заслужено сме преди всичко и сме вкарали най-вече голове, което е плод на упорита работа ", съобщи Семак след успеха над "биковете ".

До края на сезона Зенит ще срещне Локомотив (Москва), Химки, Спартак (Москва) и Нижний Новгород. Две победи ще са задоволителни на питерци, с цел да станат недостижими за Динамо. На трето място в класирането е ЦСКА, а топ 6 допълват Сочи, Локомотив (Москва) и Краснодар.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР