Шампионът на България по хандбал при жените - отборът на

...
Шампионът на България по хандбал при жените - отборът на
Коментари Харесай

Бъки тръгна ударно срещу Поморие

Шампионът на България по хандбал при дамите - тимът на Бъки (Габрово), започва стремително в новото състезание. В отсрочен мач от 1-ия кръг, габровският отбор одобри в зала " Орловец " воденият от Десислав Симеонов състав на Поморие и го надигра с безапелационното 39:20.

Възпитаничките на треньорката Веселина Златева явно бяха зажаднели за игра след лятната пауза, започнаха доста стимулирано срещата и безусловно отвяха съперничките в първите 15 минути, в които осъществиха 13 гола и получиха единствено един. Добра игра в отбрана и сполучливо осъществени бързи контраатаки доведоха до огромната разлика, достигнала до 14 гола в края на полувремето – 22:8. През втората част тимът на Бъки продължи да диктува играта, само че смъкна оборотите и играта беше по-равностойна. Веселина Златева направи ротации в състава и даде опция за изява на всички състезателки. След известно спиране на вратата на шампионките се завърна Моника Христова, която имаше положителни изяви през втората част и отрази три 7 метрови наказателни удара. Домакините означиха още 17 гола, а отборът на Поморие отговори с 12 през втората част, за финалното 39:20.

Лидерът на габровския състав Лидия Ковачева наниза 11 гола за успеха, 8 пъти се разписа Мари Томова, а с 6 – Милица Колева. За тима на Поморие по 6 попадения осъществиха Кристин Иванчева и завърналата се на терена след двугодишна пауза възпитаничка на габровската хандбална школа Милена Великова.

Срещата в зала " Орловец " беше следена от треньорския щаб на вицешампиона Свиленград, който ще гостува в Габрово в 3-ия кръг, на 27-ми октомври (събота). Преди това Лидия Ковачева и съотборничките й ще срещнат състава на Ники спорт в Сливница. Мачът е идната неделя (21 октомври).

В останалите два мача от първия кръг, които се играха предишния уикенд, Свиленград победи Шумен'98 вкъщи с 27:19 (13:11), а Етър 64 надигра Ники спорт в Сливница с 20:28 (9:15).

sport-gabrovo.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР