Шампионът на България по футбол Лудогорец победи с 2:0 Берое

...
Шампионът на България по футбол Лудогорец победи с 2:0 Берое
Коментари Харесай

Лудогорец поведе в елита след провала на ЦСКА София

Шампионът на България по футбол Лудогорец победи с 2:0 Берое в мач от 13-ия кръг на първа футболна лига. Тимът на Станислав Генчев не изигра най-силния си мач, само че направиха задоволително, с цел да се поздравят с три точки и да се възползват от загубата на ЦСКА - София от Локомотив (Пловдив) като хазаин. Автори на попаденията бяха Мавис Чибота и Бърнард Текпетей и това разреши на разградчани да усилят преднината на върха в класирането на седем точки. Берое от своя страна игра равностойно през огромна част от срещата, само че в последна сметка не съумя да стигне най-малко до попадение, с което да притисне домакините.

В началото на мача няколко футболисти на Лудогорец имаха проблем с травми. Кристиян Кахлина, Сисиньо, Игор Пластун и Жозуе Са получиха контузии. Последният пострада най-сериозно и трябваше да бъде сменен наложително от Георги Терзиев. Берое също имаше сходен проблем и Умар Сако напусна поради травма.

Домакините поведоха в 33-ата минута. Слабо осъществяване от навън на Генадий Ганев подари топката на Кирил Десподов и след бърза композиция сред няколко играчи на Лудогорец Мавис Чибота прониза вратата за 1:0 с диагонален удар.

През втората част обстановката на терена бе равностойна, като съвсем липсваха положения пред двете порти. Действията на двата отбора бяха най-вече центъра, като и темпото не бе доста високо. 

Едва в последните минути двата отбора се пораздвижиха, като първо гостите можеха да изравнят с най-чистото си състояние пред вратата на Кахлина. След центриране от ъглов удар Кукула се извиси над отбраната и стреля с глава, само че ударът му бе избавен от вратаря. В последните секунди на срещата пък Лудогорец подпечата триумфа си с втори гол. Бърза контраофанзива и Бърнард Текпетей се оказа самичък против Ганев, след което прокара топката сред краката му за 2:0.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР