Шампионът на България по баскетбол при жените Берое се наложи

...
Шампионът на България по баскетбол при жените Берое се наложи
Коментари Харесай

Берое победи Монтана и завърши без загуба редовния дял на женското баскетболно първенство

Шампионът на България по баскетбол при дамите Берое се наложи с 91:72 (20:10, 30:20, 15:20, 26:22) над състава на Монтана 2003 в финален мач от втория стадий на шампионата.

По този метод старозагорки приключиха постоянния сезон с 18 победи в 18 мача и в полуфиналите ще срещнат отбора на Шампион 2006, който приключи като отличник във втората тройка. Монтана завършва втория стадий на шампионата с три победи и пет загуби, след осем триумфа в 10 мача в първия стадий.

В зала " Младост " в Монтана Берое сподели, че се усеща доста добре и завоюва първите две четвърти на мача с по тъкмо 10 точки разлика. На почивката " зелените " водеха с 50:30 и макар че Монтана сподели по-добро лице през вторите 20 минути, за поврат въобще не можеше да става дума.

Най-резултатна за победителките от Берое в мача бе Теодора Динева с 32 точки. Киара Ростън направи " дабъл-дабъл " от 17 точки и 17 битки, а Радостина Христова осъществя 14 точки.

За Монтана Шерийн Съдърланд приключи с 22 точки и 14 битки. Александра Петрова направи " дабъл-дабъл " от 14 точки и битки, а 14 точки осъществя и Валерия Алексиева.

Плейофите в женското състезание започват след Великден. В полуфиналите ще се играе до две победи от три мача, като по стратегия срещите са планувани за 19, 21 и 23 април. Другата двойка, с изключение на Берое - Шампион 2006, ще бъде Монтана - Рилски състезател.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР