Шампионът на Англия Манчестър Сити и Челси играят при 2:0

...
Шампионът на Англия Манчестър Сити и Челси играят при 2:0
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Манчестър Сити - Челси 2:0, два бързи гола от гражданите

Шампионът на Англия Манчестър Сити и Челси играят при 2:0 в дуел от третия кръг в шампионата за Купата на лига.

Сблъсъкът на " Етихад " е с начален час 22:00 и е излъчен директно по DIEMA SPORT 2.

На Gong.bg може да наблюдавате мача минута по минута.

В самото начало на мача Менди не реши добре една дълга топка, само че Алварес не съумя да се възполва. Няколко минути по-късно удар отблизо разстояние на Диаш бе блокиран от защитник на гостите, а при последвалия ъглов удар топката бе избита в краката на Джак Грийлиш, чийто доста мощен изстрел мина до десния дирек на вратата на Челси.

Челси пък изпусна най-чистото състояние в 12-ата минута, когато Пулшич засече със слаб удар ниско подаване отдясно. Палмър в една от идващите офанзиви на манчестърци се завъртя и стреля от 13-14 метра, само че рикошет в Кулибали омекоти топката и Менди я улови без проблем.Грийлиш бе спънат на границата на пеналта от Кулибали, само че ударът на Гюндоган от директен свободния удар мина над напречната греда и кацна на мрежата.

Контраатака на Челси едвам не приключи с гол тъкмо в средата на полувремето. Пулишич напредна мощно през центъра, освободи си място за изстрел и нанесе подобен, само че Ортега прати кълбото в корнер.

Пред Алварес се откри нова опция, и то доста чиста в 29-ата минута. Аржентинецът стреля незабавно от позиция фронтално против вратата, само че шутът му мина около вратата. Пет минути преди края на частта Грийлиш тества рефлекса на Менди с удар в далечния ъгъл - сенегалецът обаче сподели, че внимава и парира. Три минути по-късно поредна контра на " сините " стигна до младока Люис Хол, който залъга състезател на " небесносините ", само че останал самичък против Ортега, стреля в краката му.

" Гражданите " започнаха и втората част по-добре от лондонския си съперник. Грийлиш нанесе удар по земя от точката за осъществяване на дузпа, само че Менди още веднъж бе непробиваем.

В 53-ата минута резултатът бе открит. Марез трансферира стената от директен свободен удар и не остави късмет на Едуар Менди.

Пет минути след откриващото попадение падна и второ. " Гражданите " развиха бързо нахлуване, приключило с отразен удар на Марез от Менди. Алварес обаче дотича до отбитата топка и удвои преднината на своите.

LIVE / Манчестър Сити - Челси 2:0

1:0 Рияд Марез 53` (ф)

2:0 Хулиан Алварес 58`

 

Манчестър Сити: Ортега, Люис, Диас, Лапорт, Гомес, Родри, Гюндоган, Палмър, Марез, Грийлиш, Алварес

Мениджър: Хосеп Гуардиола

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР