Шампионът Лудогорец допусна първо поражение в тазгодишното издание на турнира

...
Шампионът Лудогорец допусна първо поражение в тазгодишното издание на турнира
Коментари Харесай

Лудогорец си тръгна с празни ръце от Севиля - Футбол

Шампионът Лудогорец позволи първо проваляне в тазгодишното издание на шампионата Лига Европа. В дуел от група " С " българският първенец загуби с 2:3 като посетител против един от шлагерите в испанското състезание Бетис.

Домакините от Андалусия започнаха по-активно в дуела и Андрес Гуардадо насочи мощен удар от отдалеченост след четвърт час игра, само че Серджо Падт избави вратата си от попадение.

Бетис поведе в резултата в 25-ата минута. Серхио Каналес насочи шут от разстояние, а Падт се намеси и боксира, само че топката доближи до Хуан Миранда, който се опита да стреля, само че откри Луис Енрике и той с глава от близко вкара за 1:0.

Лудогорец направи сериозен пропуск в 29-ата минута, като кълбото попадна в Каули Оливейра, само че ударът му беше отразен от чилийския пазач Клаудио Браво.

Ветеранът и някогашен испански национал Хоакин означи извънредно хубав гол в 39-ата минута и Бетис удвои своята преднина в дуела. Опитният нападател насочи техничен диагонален удар от границата на наказателното поле и вкара топката в левия ъгъл на вратата на българския първенец.

Лудогорец върна интригата в срещата в Севиля в първата минута на спомагателното време на първата част. Националът Кирил Десподов изненада Клаудио Браво от фаул, а топката мина голлинията, макар намесата на Браво.

Втората част стартира с рисков шут на Серхио Каналес в 47-ата минута. Три минути по-късно Десподов подаде за Каули Оливейра, който центрира в наказателното поле на домакините, където Игор Тиаго стреля с глава, само че в ръцете на Клаудио Браво.

в 52-ата минута Уилиан Жозе подаде към Хуан Миранда, който беше на отлична позиция в наказателното поле на Лудогорец, само че стреля над напречната греда в навън.

Бърнард Текпетей получи жълт картон в 53-ата минута за нарушаването, което извърши против Миранда.

В 59-ата минута Серхио Каналес шутира от отдалеченост, Серджо Падт не се намеси по най-хубавия метод и топката мина сред ръцете му и влезе във вратата за 3:1.

Лудогорец върна още един гол тъкмо четвърт час преди приключване на постоянното време на дуела. Защитата на домакините не почисти добре след осъществяване на корнер и Рик Джонатан би от към 20 метра, пращайки кълбото в долния десен ъгъл зад Клаудио Браво.

В третата минута на спомагателното време Дани Гропер беше изведен от Каули Оливейра на голова позиция в наказателното поле, само че ударът му мина около вратата.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР