Шаманизмът е коктейл от древни техники, които помагат за пробуждане

...
Шаманизмът е коктейл от древни техники, които помагат за пробуждане
Коментари Харесай

Ставате ли за шаман

Шаманизмът е коктейл от антични техники, които оказват помощ за събуждане и разширение на съзнанието, както и за изцеление на вътрешните рани на човечеството. Шаманската процедура е най-ранната известна форма на вяра, която нашите предшественици са ползвали. Различните духовни техники, употребявани за разширение на нашето схващане и провокиране на мистични прекарвания, са изумителни и постоянно са на границата на свръхестественото. Те варират от пеене, недояждане и потапяне в природата, до непрекъснати танцови трансове и усвояване на халюциногенни растения.
За разлика от множеството религии, чиято цел е най-вече намирането на отговори, шаманът е по-заинтересован да ви предизвика да задавате верните въпроси, които да ви доведат до прекарване на истината. Шаманът не преследва смисъла: той или тя го основава, като придвижва свещеното в светската действителност.
Ученият по сравнителна вяра и антрополог Мирка Елиаде дава най-простото определение на шаманите като „ експерти в екстаза “, с впечатляващ лист от качества, в това число четене на мисли, ясновидство, нестинарство, взаимоотношение с духове и доста други.
Именно тези моменти на възторг, на его-смърт, обезпечават прекарване на действителността, което е по-голямо, по-дълбоко и безпределно по-изящно и красиво. Шаманите по целия свят знаят, че с цел да схванат обществото и да живеят по-пълноценно, приспособени към действителността, те би трябвало да „ полудеят ", да излязат отвън естествените си мозъци и да посетят невидимия свят на Духа, който е подземното течение на забележимия свят. Достигайки до невидимото царство, шаманите получават и могат да се възползват от мощен метод за ориентиране на своя живот и живота на другите.
В племенните култури шаманите или лечителите постоянно минават през някакво съществено заболяване или друго тестване, което им дава прозрението, от което се нуждаят, с цел да се излекуват и по-късно да донесат мъдрост на народа си. Това прекарване отразява визията на Сократ, че „ най-големите ни благословии идват при нас посредством лудостта “.


10 признака, по които да разберете призовани ли сте към шаманския път


1. Чувствате мощна връзка с природата
Шаманите усещат с всяка своя клетка „ паяжината на живота “. Знаят, че всичко на Земята е надълбоко взаимосвързано посредством мрежите на Духа. Нищо не въплъщава това схващане по-добре от природата - тя ни възпитава и ние се сливаме с нея във взаимно подвластни връзки.
2. Наслаждавате се на усамотение и ви е мъчно да се впишете в света на другитеШаманите в множеството култури са самотни човеци (често живеещи в покрайнините на селото) и постоянно са считани за ексцентрични или „ разнообразни “. Те обаче са уважавани поради мъдростта, която споделят. Поради своите неповторими способности и сензитивност, шаманите в никакъв случай не биха могли да се впишат в типичното общество, тъй като те работят като мостове сред този свят и невидимите светове.
3. Вие сте стигали до гибелта, имали сте извънтелесно или мистично преживяванеЗа да бъдеш шаман, би трябвало да преживееш цялостна „ гибел и прераждане “ и постоянно това може да наподобява като краткотрайно тежко заболяване или някакво шокиращо събитие, което е разпалило екзистенциална рецесия. Катарзис.
4. Усетили сте фина лечебна сила в ръцете сиМного шамани се раждат със способността да работят като „ кюрандеро “, като господари на живата сила. С други думи, те имат способността да управляват и манипулират силата в своите тела и телата на другите. Знак, че носите лечебна сила, постоянно е положителното кръвообращение в дланите ви. Ръцете ви съвсем постоянно ще са топли на досег (или даже парещи) и от време на време може да усетите фина сила, предавана от тях.
5. Имате способността да „ четете “ другитеНякои шамани се раждат с дарбата наблюдавайки другите хора да проникват с мисълта си в телата и мозъците им - да видят болест или болна мисъл, която би трябвало да се преодолее. Хората с шаманско предопределение постоянно оповестяват за душевен качества като ясновидство или други паранормални прекарвания.
6. Имате предшественици, които са били лечители или билкариМного култури имат вяра, че дарбата да бъдеш шаман е наследена и може да се предава единствено през поколенията.
7. Имате ярки или оракулски сънищаНякои шамани се раждат с естествената дарба да пътуват сред царствата, да връщат информация и даже да имат видения за бъдещи събития посредством сънищата си.
8. Виждате неща, които другите не могат да видятВъзможността за достъп до други сфери и скрити измерения може да стартира в доста ранна възраст. За да бъдеш ефикасен шаман, би трябвало да имаш еластичност на мозъка, с цел да бъдеш отворен и схватлив към нова информация.
9. Имате физически аномалии, които ви отличават от другитеВ предишното доста физически характерности, като да вземем за пример да се родиш с повече брой пръсти от 10 на ръцете или на краката, или пък с ципа сред пръстите на краката - са били считани за знаци или поличби, че човек има специфична връзка с духовния свят.
10. Чувствате предопределение да помогнете, излекувате или облекчите страданието на другитеШаманизмът може да се преглежда като процедура за балансиране или самокорекция на връзките ни с другите и естествения свят към нас. Всеки път, когато шаман види страданието, той ще почувства мощно предпочитание да го излекува, с цел да възвърне тази изгубена естетика в мрежата на живота.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР