Шалове за 160 хил. лв. и вратовръзки за 287 хил.

...
Шалове за 160 хил. лв. и вратовръзки за 287 хил.
Коментари Харесай

Стотици хиляди от бюджета за шалчета и вратовръзки за европредседателството

Шалове за 160 хиляди лева и вратовръзки за 287 хиляди лева ще бъдат раздадени по време на Българското европредседателство на Съвета на Европейски Съюз, заяви Нова телевизия.

900 първокласни и 16 000 общоприети шалчета за дамите и 1100 първокласни и 20 хиляди общоприети вратовръзки за мъжете са измежду подаръците, които страната ни ще раздаде с пари от държавния бюджет.

„ Традицията в раздаването на дарове съществува, откогато съществуват ротационните ръководи. Това са обичайни пакети, в които има шал за дамите, вратовръзки за мъжете. Традиционните дарове в Европейската комисия са шал, вратовръзка, бележник и писалка. Има и други, които са от така наречен „ потребни подаръци” като зарядни акумулатори, преходници за мобилни устройства, както и тези, които остават за спомен. При нас това ще бъде монета. Тиражът на 2-левовата монета следващата година ще бъде отдадена на Българското европредседателство.

Ще създадем и марка с логото, която да остане спомен за всички делегати. Основните цветове, на които ще се заложи, са синият и жълтият”, изясни пред Нова Яна Дочева, шеф на дирекция „ Подготовка и осъществяване на председателството”. Дочева сподели още, че 1.7 млн. лева ще коства храната за гостите. Страната ни ще бъде хазаин на общо 230 събития и срещи. Други 1500 ще бъдат проведени в Брюксел и Люксембург. За шест месеца по време на председателството се чака България да бъде посетена от 22 000 души.

Близо 1.5 млн. лева пък ще коства външната и вътрешна реклама. Днес завършва срокът за подаване на предложения, напомня БГНЕС.

Победителят в публичната поръчка би трябвало да обезпечи най-малко 18 билборда и 10 мегаборда за слагане на винили с реклама на българското председателство на Европейски Съюз по булевардите “Брюксел”, “Цариградско шосе”, “България”, “Черни връх”, “Евлоги и Христо Георгиеви” и в региона на НДК. Рекламни транспаранти ще бъдат сложени и на новия пешеходен мост на бул. “Цариградско шосе” при София Тех Парк.

Фасадите на представителни здания (Министерски съвет, Президентство, Народен спектакъл “Иван Вазов”) също ще бъдат осеяни с рекламни транспаранти на председателството. Предвижда се слагането на 100 винила върху електрическите стълбове на булевардите “Брюксел”, “Цариградско шосе”, “България”. Поне 20 ще са рекламните уреди, които председателството на Европейски Съюз ще ангажира в метрото. Голяма част от външната фасада на Националния замък на културата също ще бъде обагрена с реклами на председателството. Брандиране се планува на Резиденция “Бояна”, терминали 1 и 2, както и на държавния ВИП-терминал на Летище “София”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР