Шалке 04 записа важна победа в битката си за оцеляване

...
Шалке 04 записа важна победа в битката си за оцеляване
Коментари Харесай

Шалке 04 най-после спечели като гост и се отлепи от дъното

Шалке 04 записа значима победа в борбата си за оцеляване в Бундеслигата, откакто завоюва с 2:0 при визитата си на директния си съперник Бохум в дуел от 23-тия кръг на немския хайлайф. Така „ кралскосините “ записаха първия си турнирен триумф като посетител през сезона, а за техния конкурент това беше пето следващо проваляне във всички шампионати.

Гостите поведоха в резултата тъкмо преди почивката, когато противниковият вратар Мануел Риман първо не съумя да пресече центриране, а по-късно още веднъж не съумя да улови топката, като вместо това я прати в личната си мрежа. Другият гол пристигна в 79-ата минута, когато Мариус Бюлтер беше прецизен с шут по земя при заучено осъществяване на корнер. Резултатът можеше да бъде и по-различен, защото удар на резервата на ШалкеЗимон Тероде срещна гредата, а гол на Кевен Шлотербек за домакините в 83-тата минута беше анулиран заради засада.

С тази победа Шалке събра 19 пункта и се отлепи от дъното на класирането, откакто се изравни по точков актив с Бохум, само че има по-добра голова разлика. 

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР