Шахтьор (Донецк) повали Динамо (Киев) в голямото дерби на украинския

...
Шахтьор (Донецк) повали Динамо (Киев) в голямото дерби на украинския
Коментари Харесай

Гол и асистенция на Мораеш нокаутираха Динамо в украинската класика

Шахтьор (Донецк) повали Динамо (Киев) в огромното дерби на украинския футбол. Тимът на Пауло Фонсека се наложи с 2:1 след гол в 94-ата минута на резервата Виктор Коваленко. Другото попадение за " миньорите " беше дело на някогашния нападател на ЦСКА Жуниор Мораеш, който до неотдавна носеше екипа на Динамо. Бразилецът изравни в 54-ата минута, а негова бе и асистенцията за победния гол на Коваленко. Динамо поведе в края на първата част посредством Микола Шапаренко, само че остана с празни ръце и по всичко проличава, че и този сезон няма да се пребори за купата.

Стадионът в Харков не беше цялостен за конфликта сред двата гранда на украинския футбол, а първото полувреме предложи доста борба в средата на терена и малко голови обстановки. Малко по-активни бяха футболистите на Шахтьор. След неточност на динамовската отбрана Мораеш пусна топката паралелно на вратата, само че Исмаили стреля неопределено от непосредствена непосредственост. Динамо отговори с рискова контра, при която Сидклей можеше да изведе изцяло непокрития Бенямин Вербич, само че пасът на бразилеца бе прекомерно мощен.
При идентична обстановка пред другата врата Майкон сгреши с последния пас. Динамо обаче поведе в 44-ата минута. Атаката се разви по левия фланг, а Сидклей беше оптимално акуратен при центрирането към младата вяра Шапаренко и неговият мощен удар не остави шансове на Пятов.

В началото на втората част Вербич имаше отлична опция да вкара втори гол за киевляни, само че не можа да преодолее Пятов. В 54-ата минута Тайсон по съвършен метод откри Мораеш и за него остана по-лесното - 1:1.

ДААААА! 2:1! КОВАЛЕНКОООООО!#ШахтерДинамо pic.twitter.com/fzPhBlrDMn
— FC SHAKHTAR DONETSK (@FCShakhtar) 3 ноември 2018 година Шахтьор продължи да притиска противника. В 66-ата минута Тайсон насочи мощен удар от далечна отдалеченост, само че Денис Бойко мазета. В края динамовци несъмнено играеха с мисълта да запазят равенството и бяха покрай това да реализират задачата си, макар изгонването на Томаш Кеджиора в добавеното време. Реферът назначи 3 минути продължение, само че го удължи поради аления картон. Така се стигна до неточност в отбраната на Динамо, след която Мораеш настройки топката на крайници на Коваленко и той с майсторски удар в далечния ъгъл зарадва последователите на " миньорите ".

Прикра поразка у Харкові.

Шахтар 2:1 Динамо #FCDKLive #ШахтарДинамо pic.twitter.com/0SdMXm4Naj
— FC Dynamo Kyiv (@DynamoKyiv) 3 ноември 2018 година След дербито разликата сред двата отбора към този момент е 7 точки в интерес на Шахтьор. На трето място е Олександрия, а воденият от Ангел Червенков Черноморец (Одеса) е на предпоследната 11-а позиция.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Висша лига 14 кръг, събота 3 ноември  Шахтьор (Донецк) 2:1краен резулат  Динамо Киев
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР