Шахтьор Донецк подаде жалба пред Европейската комисия срещу ФИФА. Украинският

...
Шахтьор Донецк подаде жалба пред Европейската комисия срещу ФИФА. Украинският
Коментари Харесай

Украински отбор подаде жалба срещу ФИФА

Шахтьор Донецк подаде тъжба пред Европейската комисия против ФИФА. Украинският гранд твърди, че е изгубил 40 милиона евро поради разпоредбите за незабавни прехвърляния на управителния орган по време на нашествието на Русия в Украйна.

През юни предходната година международната футболна централа предприе ограничения за отбрана на задграничните футболисти, наранени от военния спор в Украйна, като промени своите правила и разреши на задграничните играчи да прекратят договорите си до юни 2023 година.

От Шахтьор споделиха, че това решение на ФИФА е довело до загубата на доходи от прехвърляния на футболисти в размер на почти 40 милиона евро.

" ФК Шахтьор подаде тъжба пред Европейската комисия против ФИФА по отношение на продължаващото прекъсване на трудовите контракти на задграничните играчи и треньори. Бяха подхванати дейности поради значимостта и зависимостта на Шахтьор да прави прехвърляния на пазара с футболисти в границите на Европейския съюз. Решението на ФИФА оказа влияние върху дейностите на клуба на пазара в Европейския съюз ", сподели изпълнителният шеф на Шахтьор Сергей Палкин в изказване в четвъртък, представен от Ройтерс.

За момента от ФИФА отхвърлиха коментар по случая.

Шахтьор Донецк води в класирането украинската Висша лига с 42 точки от 17 мача. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР