Шахматният отбор на България се класира за 1/8-финалите на онлайн

...
Шахматният отбор на България се класира за 1/8-финалите на онлайн
Коментари Харесай

Българските шахматисти са на 1/8-финал на олимпиадата

Шахматният тим на България се класира за 1/8-финалите на онлайн олимпиадата, откакто в гр.С на елитната дивизия реализира 5 победи, 3 равенства и единствено 1 загуба.

За българския отбор на първа дъска играе гм Александър Делчев, който реализира 2 победи и 2 ремита в седем партии от груповата фаза в топдивизията. Останалите в тима ни са Ивайло Енчев (играл единствено в два дуела и постигнал едно реми), някогашната европейска шампионка Антоанета Стефанова (5.5 т. от 7 партии), Нургюл Салимова (4 от 5), Мартин Петров (4 от 8), Белослава Кръстева (3.5 от 5), Цветан Стоянов (1.5 от 3), Момчил Петков (3 от 5), Адриана Николова (1 от 1), Габриела Антова (4.5 от 5), Лъчезар Йорданов (1 от 1 и Виктория Радева (3 от 4). 

Единствената загуба на нашите бе от състава на Русия, който приключи преди всичко с 18 т. Българският тим е втори с 13 т., а на последното място, даващо право за продължение в идната фаза, е Армения с 12.

Това класиране на българите бе несъмнено като " изненадващо " от формалния уебсайт на международната шахматна федерация, предвид на обстоятелството, че нашите се класираха от по-долната дивизия (с 9 победи от 9 мача) и бяха сложени под №7 в ранглистата на гр.С.

Руснаците се класираха непосредствено за 1/4-финалите като победител в групата, също както и отборите на Индия, Азербайджан и Съединени американски щати от другите три групи.

Вторите и третите тимове от всяка група пък ще играят на 1/8-финалите, което ще се проведат по нокаут системата на 27 август. Още на идващия ден стартират 1/4-финалната фаза, полуфиналите са на 29-и, а финалът - на 30 август. 

 

В БЪЛГАРИЯ

В Тетевен започна 34-ият международен шахматен фестивал, в който ще вземат участие 95 състезатели от 5 страни (България, Румъния, Турция, Франция и Русия). Сред тях личат имената на трима гросмайстори - Вячеслав Тиличеев (Рус), Петър Дренчев и Радослав Димитров. Сред участниците са и четирима международни майстори, както и първенци на страната в разнообразни възрастови групи.

 Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР