Сгушен в центъра на Бостън, едноименният парк е най-старият в

...
Сгушен в центъра на Бостън, едноименният парк е най-старият в
Коментари Харесай

Най-старият парк в Щатите, който се посещава от 7 млн. туристи годишно

Сгушен в центъра на Бостън, едноименният парк е най-старият в Съединени американски щати. Създаден през 1634 година, епохи по-късно той към момента е притегателно място за локалните поданици.

„ Това е място, на което идваме да честваме, да протестираме, да се усамотим или да се насладим на фестивали и събития ”, споделя Лиз пред Voice of America.

200-те декара земя са закупени от колонизаторите, а задачата е тя да се употребява за публични потребности. За договорката са вложени средства, събрани от налозите на семействата.

„ По това време къщите не са имали дворове, паркът е бил тяхното място, което всеки е имал ”, добавя Лиз. Днес един от знаците в парка е скулптура, която изобразява прегръдка сред Мартин Лутър Кинг и неговата брачна половинка.

В това пространство в предишното на паша са пускани крави, упражнявали са военни, английски бойци са лагерували, а наказани нарушители са били обесвани. Президентите Джорд Вашингтон и Джон Адамс пък обичали да прекарват време в парка.

Кравите в региона са неразрешени преди близо 100 години, през днешния ден на разходка могат да се срещнат главно кучета и техните стопани. Над 40 000 са посетителите му всекидневно, към 7 млн. годишно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР