Сгрешен тест за наркотици остави мъж без шофьорска книжка и

...
Сгрешен тест за наркотици остави мъж без шофьорска книжка и
Коментари Харесай

Мъж остана без работа и книжка след сгрешен тест за дрога

Сгрешен тест за опиати остави мъж без шофьорска брошура и без работа. Проверка на пътя довела до позитивна проба, само че след шест месеца кръвният тест се оказва негативен.

Всичко стартира на 23 август след пътен случай. Тогава служители на реда взимат проби за алкохол и опиати на водача Илия Илиев. За алкохол е негативна, само че за опиати се оказва позитивна.

„ Изкараха ме с амфетамини “, изясни той пред Би Ти Ви. По думите му обаче той даже не знае какво са амфетамини и след това е схванал, че са опиати.

Жена му Борка Илиева незабавно отива на мястото на случая.

„ Първото нещо, което ме впечатли, е, че полицейският екип от Ямбол нямаха ръкавици. Отвориха му комплекта за тестът, нагласиха го и му го дадоха да го обтрива в устата си. Включиха апарата, който трябваше да покаже дали има амфетамини, или не. Не изчакаха той да се почисти, сложиха тестът и споделиха амфетамини “, добави тя.

След това тестът отива във ВМА. Борка Илиева добави, че са чакали близо шест месеца.

От лабораторията на ВМА споделиха, че са извънредно натоварени и че доста се чака за проба. На 27 януари излиза наяве, че тестът на Илия е негативна. Но и досега шофьорската брошура не му е върната.

Илия Илиев чака да си вземе книжката, с цел да стартира работа. От Министерство на вътрешните работи дали отговор,  че не могат да разясняват съответния проблем, а от прокуратурата споделиха, че са справили всички процесуални стъпки.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР