Сградата на ул. Г. С. Раковски 124 в София, в

...
Сградата на ул. Г. С. Раковски 124 в София, в
Коментари Харесай

ЕК и МВнР осъдиха вандалската проява срещу Дома на Европа в София


Сградата на ул. " Г. С. Раковски " 124 в София, в която се обитават Бюрото на Европейския парламент и Представителството на Европейската комисия в България, беше изцапана с алена багра преди ден по време на митинг на " Възраждане ". Георги Хрисимиров от партията разясни във Фейсбук, че по този метод са изявили мнението си по въпроса за утвърждението на Истанбулската спогодба, а преди този момент в обществената мрежа от партията оповестиха, че митингът им е " против намесата на Брюксел във вътрешните ни работи ". 

В позиция на Европейска комисия, изпратена до Българска телеграфна агенция от Представителството на комисията в България, се показва, че " правото на кротичък митинг е съществена полезност във всяко демократично общество, само че всевъзможни прояви на принуждение или вандализъм против здания на европейски институции са неприемливи ". " Ще уведомим способените управляващи, които носят отговорност за следствието на случая ", написа още в нея. 

От Министерство на външните работи написаха в уеб страницата си, че " сходни действия контрастират в несъответстващ контраст на модерна България, както и на демократичните полезности, които страната ни въплъщава ". 



Лидерът на ГЕРБотбеляза, че " тази вандалска демонстрация идва в миг на тежки провокации пред България " и употребява случая да призове " демократичните систематични партии да застанем обединени в името на националните ползи на България, излъчвайки мощно постоянно държавно управление ". 

" Единствено гаранции за задълбочаване на процесите на евроатлантическата ни интеграция могат да бъдат контрапункт на хибридните опити за инфилтрация на враждебното съветско въздействие в нашето общество ", написа Борисов във Фейсбук.

През обществената мрежа пристигна и реакцията на някогашната депутатка от ПП-ДБ Лена Бориславова: 

" Протест за мир, проведен от " Възраждане ", приключил с опозоряване на постройка в центъра на София и дивотия. След публикацията в " Политико " за борбата на Каскета против Тиквата, това е другото срамно събитие за европейска България, за което даже не мога да си помисля да кача фотография тук, с цел да не доближи до прекалено много чужденци ". 



В същото време Кремена Кунева, която бе народен представител в 48-ото Народно заседание, определена от листата на " Демократична България " в 24-и МИР София, популяризира фотография на жена с бебе на ръце, която наподобява, че почиства след вандалската демонстрация. 



" Днес хората, твърдящи, че се борят за мир, отпред с Костадин Костадинов и членове на Българска социалистическа партия, ни демонстрират кръвта на " мира ". Защото един подобен съветски " мир " наподобява по този начин. Кървав. Грозен. Безскруполен. А една майчица отново изтрива срама от България ", написа Кунева. Снимката бързо обиколи обществените мрежи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР