Сградата на руската частна военна компания Вагнер в Санкт Петербург

...
Сградата на руската частна военна компания Вагнер в Санкт Петербург
Коментари Харесай

Напрежението ескалира: Сградата на Вагнер в Санкт Петербург е отцепена

Сградата на съветската частна военна компания " Вагнер " в Санкт Петербург е отцепена от чиновници на силовите структури в Русия, съобщи ТАСС. 

На входа ѝ дежурят сътрудници на полицията и на Руската армия, ситуацията към постройката сега е спокойна. От другата страна на улицата са се събрали към този момент публицисти.

Meждувременно източник от съветските служби за сигурност, представен от Ройтерс, съобщи че частната съветска военна компания " Вагнер " управлява военни обекти в град Ворожен, намиращ се на към 500 километра от съветската столица Москва.

По-рано съветският Национален комитет за битка с тероризма разгласи въвеждане на режим на антитерористична интервенция в Москва, Московска и Воронежка област, напомня ТАСС.

Над 300 километра от автомагистралата " М4 Дон " във Воронежка област са затворени за придвижване, разгласи в канала си в Telegram регионалният губернатор Александър Гусев, съобщи ТАСС. 

Той прикани жителите да се въздържат от придвижване както по районните, по този начин и по локалните пътища.

На фона на ескалацията на напрежението в Русия в нощта против събота, откакто водачът на частната войска " Вагнер " Евгений Пригожин упрекна Министерството на защитата, че е обстрелвало негови позиции и е умъртвило 2 000 бойци от групировката, президентът на Русия Владимир Путин направи изказване към съветския народ.

Путин сподели, че Русия ще се отбрани от вътрешното изменничество и даде обещание сурови санкции за метежниците.

" Това, което ние виждаме, е забиване на нож в гърба на страната и народа ", остро отсече той.

В обръщението си към нацията Путин също по този начин прикани за единение във всички съветски сили и за превъзмогване на разликите.

" Обръщам се към жителите на Русия, към персоналния състав на въоръжените сили, правоприлагащите органи и специфичните служби. Към бойците и командирите, които в този момент се борят на бойните си позиции, отблъскват офанзивите на съперника, вършат това героичен ", сподели президентът на Русия.

В аудиозапис създателят на наемническата формация " Вагнер " в петък се закани да " спре " висшето военно управление в Москва и приканва руснаците да не се опълчват на неговите бойци.

" Съветът на командирите на ЧВК " Вагнер " взе решение - злото, което носи военното управление на страната, би трябвало да бъде спряно ", съобщи Евгений Пригожин в аудиопослание, публикувано от неговите представители.

Той упреква военното командване в Москва, че е разпоредило удари по бази на " Вагнер " и е умъртвило " голям " брой от неговите бойци.

" Те подло ни излъгаха, пробвайки се да ни лишат от опцията да защитим домовете си и вместо това да преследват ЧВК " Вагнер ". Бяхме подготвени да създадем компромис с Министерството на защитата, да предадем оръжията си и да намерим решение по какъв начин да продължим да пазиме нашите. Но тези мръсници не се успокоиха ", споделя Пригожин в гневното аудиопослание, оповестено в Telegram.

Министерството на защитата на Русия отхвърли да е нареждало удари по бази на " Вагнер " в обява в Telegram в петък, като назова популяризираните в обществените мрежи известия и записи от името на Пригожин " погрешни " и " осведомителна провокация ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР