Сградата на плажа край летните сараи“ в парк Росенец е

...
Сградата на плажа край летните сараи“ в парк Росенец е
Коментари Харесай

Съдът постанови: Сградата на плажа край летните сараи в парк Росенец е незаконна

Сградата на плажа край " летните сараи “ в парк Росенец е противозаконна и би трябвало да се отстрани. Това удостоверява в свое решение Бургаският административен съд, след тъжба на компанията " Стрейтлайн “, осведоми БНР. 

През август 2020 година, когато Община Бургас, след митинги и публичен напън, стартира инспекция на постройките към парцела, употребен от почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, се оказа, че там има редица противозаконни постройки. Едната от тях, двуетажна сграда, се намира на плажа, до така наречен сараи и за нея беше издадена заповед за събарянето. И макар че и тя бе издигната от " незнаен причинител “ и е ничия благосъстоятелност, внезапно за нея започнаха да претендират от една от компаниите, свързвани в публичното пространство с Ахмед Доган “, " Стрейтлан “, зад която стои известният проектант Калин Тихолов.

Те апелираха заповедта за срутване с претекст " тя тука си беше “. Сградата, съгласно защитната им теза, е на плажа от 1978 година, заявена е и за нея даже са плащани налози. " Стрейтлайн “ са я употребили и поддържали повече от 10 години, откакто при покупко-продажба на активи на " Нефтохим “ след приватизацията, се снабдяват с част от парцелите в този регион. Любопитното е, че тя е заявена, с цел да се заплащат налози, едвам през 2020 година

Административният съд е изследвал и трите предпоставки за оповестяване на статут на толерантност на градежа, само че той не дава отговор на нито един от тях.

В хода на делото, макар другите експертизи, не беше потвърдено съществуването на тази постройка в предишното. Тя не участва и в кадастралните карти. 

Магистратите отхвърлят жалбата на " Стрейтлайн “ и по този начин постройката би трябвало да бъде съборена. Решението може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд.

Интересното в тази ситуация е, че и в този проблем причинителят на противозаконното строителство се води " незнаен “. Тоест – данъкоплатецът ще би трябвало да заплати събарянето ѝ. Ако, несъмнено, се намерят искащи да я бутнат.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР