Сезонното афективно разстройство засяга над два милиона възрастни само в

...
Сезонното афективно разстройство засяга над два милиона възрастни само в
Коментари Харесай

12 признака, които означават, че може да страдате от сезонно афективно разстройство този януари

Сезонното афективно разстройство визира над два милиона възрастни единствено в Обединеното кралство и за доста от тях доближава своя връх този месец с смяна в настроението след Коледа, водеща до отмалялост, меланхолия и даже мисли за самоубийство.

Известно още като „ януарски блус “, началото на Новата година за някои не постоянно е обвързвано със свежи очаквания и концепция за високи достижения. Проучванията демонстрират, че неналичието на задоволително излагане на дневна светлина може да предизвика спад в хормоните, повишаващи настроението, като серотонин. Експертите споделят, че това нарушава производството на мелатонин в тялото, хормон, който въздейства върху метода, по който спим.

Често стартира, когато часовниците се върнат обратно, а за 13 милиона души по света признаците включват съвсем тъжно възприятие всеки ден, загуба на интерес към действия, които постоянно харесвате, и загуба на сила. Твърде доста сън, затруднена централизация и безизходност също са сигнали, които могат да значат, че страдате. За благополучие,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР