Сезонният грип и COVID-19 са заразни респираторни заболявания, причинени от

...
Сезонният грип и COVID-19 са заразни респираторни заболявания, причинени от
Коментари Харесай

Можем да се заразим едновременно с грип и COVID-19, предупреждават от МЗ

Сезонният грип и COVID-19 са заразни респираторни болести, породени от разнообразни вируси. COVID-19 e зараза с ковид SARS-CoV-2, разпозната за първи път през 2019 година, а грипът се предизвиква от възпаление с разнообразни грипни вируси. Сезонният грип е прочут от здравната просвета от дълго време.

И против двете инфекции има утвърдени ваксини. Ваксините са доброволни и защищават от тежко протичане на болестта, напомнят от Министерството на здравеопазването в пост в обществените мрежи.

Спазването на противоепидемичните ограничения спомага за ограничение разпространяването на двете инфекции. Тук попадат спазването на физическа отдалеченост, носене на защитни маски, персоналната хигиена и честата стерилизация.

В съпоставяне с грипа COVID-19 може да аргументи по-сериозни затруднения . При коронавирусната зараза лишава повече време, преди инфектираните да проявят признаци, също така развилите болестта са заразни по-дълго .

Някои от признаците на грип, COVID-19 и други респираторни болести са сходни, разликата сред тях не може да се направи единствено въз основа на тях. Тестването е належащо , с цел да се дефинира каква е инфекцията и да се сложи точната диагноза. Човек може да се болести по едно и също време с грип и COVID-19 , както и да развие признаците на двете болести.

Общите признаци на COVID-19 и сезонния грип са:
Треска или втрисанеКашлицаЗадух или затруднено дишанеУмораВъзпалено гърлоТечащ или запушен носМускулни болки или болки в тялотоГлавоболиеПромяна или частична загуба на усет или подушване, макар че този признак е по-характерен за COVID-19.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР