Сезонът започна и с него - зачестиха и сигналите за

...
Сезонът започна и с него - зачестиха и сигналите за
Коментари Харесай

Бум на змиите в Северозапада, пепелянка ухапа известен лекар

Сезонът стартира и с него - зачестиха и сигналите за ухапвания от змии. В Монтана преди ден пепелянка ужилила прочут доктор по време на разходка измежду природата, заяви BulNews.bg. Той вдигнал висока температура, кракът му се подул и получил тресчица от отровата. Приет е на лекуване в хирургията, сложена му е ваксина и към този момент се усеща добре.

Хората не би трябвало да си купуват противозмийски серум и да си го инжектират сами, защото има огромен риск, безапелационни са лекарите.

Жаркото слънце и топлото време задейства змиите и от ден на ден хора стават жертва на острите им зъби. Влечугите се спускат към къщите и вилите, с цел да търсят издръжка. 10-ина са към този момент потърпевшите, избавени от монтанските медици. Ухапвания се случили и в ломския край.

Повече влечуги се срещат в този момент, откогато всичко се раззелени. Според биолози при звук змията се отдръпва и доста рядко се стига до пряк контакт, тогава нормално хората са отговорни, тъй като те отиват да закачат змията. Ако сте на палатка въпреки всичко огледайте се за влечуги, поучават опитни туристи.

Сред най-разпространените рискови змии у нас е пепелянката. Тя е относително къса - до 80 см, разпознава се по зигзагообразната линия и типичното рогче над устата й. Среща се в ниските елементи, по полето и даже в обитаеми места, изключително при изоставени здания, където лови мишки.

Друг рисков тип е усойницата, която е по-къса от пепелянката, също има зигзагообразна линия, а на цвят варира от сива до черна или от време на време червеникава.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР